• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.02.2024

16:00

Prva manekenka koja se ovako slikala! Zbog bolesti je dugo skrivala stomak, a sad ga ponosno pokazuje!(FOTO)

Instagram/saralevs

Moda i lepota

Prva manekenka koja se ovako slikala! Zbog bolesti je dugo skrivala stomak, a sad ga ponosno pokazuje!(FOTO)

Podeli vest

Manekenka Sara Levit je prva žena koja je za magazin pozirala u bikiniju sa kesom na stomaku.

Manekenka Sara Levit se slikala za australijsko izdanje magazina "Maxim", a fotografije su privukle veliku pažnju

Čak 15 godina je krila kesu - stomu, koju je počela da nosi zbog borbe sa zdravstvenim problemima. Istakla je da se ne radi o jednom "običnom članku u časopisu", već o pobedi koju svako mora da vidi.

- Preplavljena sam ponosom i emocijama dok delim ovu neverovatnu prekretnicu. Izdanje za februar je izašlo. Ovo je za mene više od članka u časopisu, to je slavlje autentičnosti i trijumf samoprihvatanja. Ovo je trenutak prihvatanja svega što sam savladala i za šta se borim. Vreme je da zajednica vidi što možemo da postignemo uprkos strahovima - poručiča je.

Sarina borba je počela još kada je imala 3 godine, pa je morala da živi sa ulceroznim kolitisom, hroničnom neizlečivom bolešću, koja podrazumeva upalu debelog creva, rektuma ili oboje.

Na žalost, 2006. Sarino oboljenje je uznapredovalo i prešlo u Kronovu bolest, a nakon 2 godine je imala i hitnu operaciju koja je trajala 7 sati. Tada su joj uklonili dve trećine debelog creva i postavili stomu.

Stoma predstavlja otvor koji omogućava unutrašnjim organima čoveka da dobiju novi izlaz na površinu kože. U pitanju je otvor koji služi izvođenju urina ili fekalija iz tela čoveka uz pomoć diska i stoma kese.

- Ovo putovanje bilo je izazovno i osnažujuće, ispunjeno trenucima sumnje i hrabrosti. Onima koji su bili deo ove transformacione ere, poručujem da ih jako volim. Vaša podrška bila je moje sidro i bez nje ne bih bila ovde - istakla je Sara i dodala:

- Delim svoju priču kako bih vas inspirisala da hrabro pratite svoje snove i da ne dopustite da vam išta stane na put. Ovde se ne radi samo o mom trijumfu, radi se o celoj zajednici ljudi koja ima upalnu bolest creva i stomu. Zajedno rušimo prepreke - rekla je Sara.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija