• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.05.2024

20:03

Ove stvari obavezno treba da uradite pre leta! Spremite kožu na vreme, jedan vitamin je obavezan

Shuterstock

Moda i lepota

Ove stvari obavezno treba da uradite pre leta! Spremite kožu na vreme, jedan vitamin je obavezan

Podeli vest

Dolaskom leta i vrućina najvažnija stvar na koju mnoge dame obraćaju pažnju jeste nega kože lica i tela. Izlaganje suncu često dovodi do iritacije kože, pogotovo kod osoba sa svetlijim tenom, pa zato svetski dermatolozi napominju da je već vreme da počnete da pripremate telo za visoke temperature i sunčanje.

Da biste postigli željene rezultate i na odmoru dobili preplanuli ten, a pri tome i sačuvali zdravlje svoje kože i organizma, evo nekoliko saveta koji će vam pomoći u tome.

1. Pravilna ishrana

Pre početka leta, ali i tokom letnjih meseci uvrstite u jelovnik namirnice narandžaste i crvene boje, kao što su paradajz i šargarepa, jer su bogate beta-karotenom.

Beta-karoten je provitamin koji se u organizmu pretvara u vitamin A, koji štiti epitel kože i sluznice.

2. Hidrirajte kožu

Tokom toplijih dana važno je održavati čitav organizam hidriranim, ali pre svega kožu. Idealan tretman za hidrataciju uključuje nežni piling kože koji će temeljno odstraniti odumrle ćelije, pročistiti pore i ojačati mikrocirkulaciju. Nakon pilinga kožu obavezno nahranite hidratantnim kremama koje sadrže i antioksidanse.

Takođe, zamenite tešku i masnu zimsku kremu nekom laganijom koja se brže upija i ne masti kožu.

Foto: pexels.com

 

3. Masirajte telo i lice

Uzmite bočicu bilo kojeg biljnog ulja (maslinovog, bademovog) i dobro izmasirajte celo telo i lice. Ovaj tretman će ubrzati metabolizam, poboljšati cirkulaciju i eliminisati toksine. Uz to, masažom smanjujete mišićnu napetost i ublažavate stres, a tako dolazi do opuštanja tela.

Foto: Shutterstock

 

4. Cink je obavezan

Dame koje imaju problem sa bubuljicama na licu treba da koriste cink. Stručnjaci kažu da nekada bubuljice mogu biti simptomi nedostatka ovog minerala. Uzet oralno ili u obliku krema cink smanjuje produkciju masnoća i može biti efikasan u kontroli stvaranja novih bubuljica, kao i lečenju postojećih.

Foto: Shutterstock

 

Oprezno s depilacijom

Bilo kakva metoda odstranjivanja dlačica negativno utiče na kožu ako se koristi neposredno pre izlaganja suncu.

Da biste rešili ovaj problem, pobrinite se da na vreme odstranite višak dlačica sa ruku, nogu ili nausnice. Dermatolozi preporučuju da to radite uz pomoć voska ili epilatora. Žilete koristite što ređe, jer njime uklanjate samo periferni deo, dok koren ostaje, pa to često dovodi do urastanja dlačica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija