• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

15.10.2024

14:09

Magija mode na završnici Serbia Fashion Weeka! Umetnost stila zablistala u zdanju Pokrajinske vlade Vojvodine

Vuk Đermanović, Helest_ph

Moda i lepota

Magija mode na završnici Serbia Fashion Weeka! Umetnost stila zablistala u zdanju Pokrajinske vlade Vojvodine

Podeli vest

Svečano zatvaranje 24. izdanja Serbia Fashion Week-a obeleženo je stilom, visokom modom i prisustvom brojnih uglednih gostiju, među kojima su se našle i mnoge poznate ličnosti, kao i predstavnici državnih i pokrajinskih institucija.

Manifestacija koja je ove godine ponosno nosila pečat institucionalizacije, otvorena je u Francuskom institute u Srbiji, nastavljena seminarom u Privrednoj komori Srbije i revijama u Muzeju savremene umetnosti i izložbom u Muzeju Vojvodine, a kulminirala je u prelepom zdanju Pokrajinske vlade Vojvodine, donoseći dašak modne čarolije iz prestonice stila – Pariza.

Aleksandra Ćirić Bošković, pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, obratila se prisutnima, ističući značaj ovakvih događaja koji povezuju umetnost, modu i kulturu. Nakon njenog govora, modna pista u Novom Sadu zasijala je pod kreacijama dvoje izuzetnih dizajnera – Suzane Perić iz Srbije i Erika Tibuša iz Francuske, čije su revije oduzele dah publici.

Foto: Vuk Đermanović, Helest_ph

 

Suzana Perić, istaknuta srpska dizajnerka, predstavila je kolekciju pod nazivom "Osnažujuća elegancija". U emotivnom obraćanju, podelila je zadovoljstvo zbog uspeha revije:

- Stvarno jedna velika revija, jedna velika organizacija, divan spoj Serbia Fashion Week-a i mog brenda. Zaista sam zadovoljna i puno mi je srce.

Njena kolekcija, namenjena ženama koje odišu snagom i elegancijom, igrala se kontrastima crne i bele boje, simbola moći i sofisticiranosti.

- Moda ima psihološku poruku, a poruka je bila snaga, mešavina bele i crne. Kada kao žene padnemo, bela i crna nas podižu, dok sivilo pokazuje našu unutrašnju mekoću - objasnila je dizajnerka.

Foto: Vuk Đermanović, Helest_ph

 

Francuski dizajner visoke mode, Erik Tibuš, na Serbia Fashion Week-u premijerno je prikazao kolekciju pod intrigantnim nazivom "Lažov, kradljivac i lopov". O svojoj inspiraciji je rekao: 

- Želeo sam da prikažem da smo svi mi ponekad takvi. Igrao sam se sa materijalima i uživao dok sam stvarao ovu kolekciju.

 Erik, koji je svoju karijeru gradio u saradnji s mnogim dizajnerima i brendovima, istakao je da je srećan što je sada vlasnik svog brenda i što nastavlja da širi granice kreativnosti iz srca Pariza.

Završna reč pripala je predsednici Serbia Fashion Week-a, Svetlani Horvat, koja je, zahvaljujući svim učesnicima, gostima i organizacionom timu, naglasila:

- Ponosna sam na sve što smo postigli, a već sutra počinjemo pripreme za sledeće izdanje koje će biti deo zvaničnog programa Paris Fashion Week-a u martu 2025.

Ovaj trenutak obeležile su i specijalne nagrade koje uručila predsednica Fashion Connection Group iz Bugarske Mila Zaharieva. George Styler je dodelila nagradu Balkans Open Door - International Fashion in Dubai, kao i gospođi Horvat, koja nije mogla sakriti emocije zbog ovog dirljivog gesta.

Serbia Fashion Week još jednom je potvrdio svoj status svetski relevantne manifestacije, koja okuplja dizajnere i umetnike iz svih delova sveta, stvarajući mostove između Istoka, Severa, Juga i Zapada. Ovaj modni spektakl je dokazao da Srbija ima svoje značajno mesto na globalnoj modnoj mapi, a Novi Sad je, barem na jedno veče, preuzeo titulu prestonice stila, ujedinjujući talente, inspiraciju i kulturni dijalog kroz umetnost mode.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Milićević: Kampovi služe da deca upoznaju svoju tradiciju i kulturu
Društvo

Milićević: Kampovi služe da deca upoznaju svoju tradiciju i kulturu

Đorđe Milićević, ministar bez portfelja zadužen da prati stanje, predlaže mere i učestvuje u koordinaciji aktivnosti u oblasti odnosa Republike Srbije sa dijasporom održao je danas sastanak sa gradonačelnicima i predsednicima opština povodom sumiranja rezultata nakon realizovanih tematskih letnjih kampova u opštinama i lokalnim samoupravama širom Srbije tokom 2024. godine.

15.10.2024

14:47

TV

Sukobi u svetu počinju da prete i Balkanu? Srpski narod koji živi bilo gde van matice uzurpiran je i mučen! (VIDEO)
Live TV

Sukobi u svetu počinju da prete i Balkanu? Srpski narod koji živi bilo gde van matice uzurpiran je i mučen! (VIDEO)

Uprkos svim mirovnim konferencijama,, svet i dalje srlja ka kolapsu. Sukobi su sve veći, a za to vreme mi se trudimo koliko možemo da sve to izbegnemo. Balansiramo koliko možemo da ne bismo postali deo tog haosa koji je sve veći i sve širi. Da li ćemo uspeti da sprečimo "zapaljivanje" Balkana, a čini se da velike sile baš to hoće. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su prof. dr Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije, pukovnik u penziji MIloje Pršić i Marko Šćepanović, savetnik potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova.

14.10.2024

20:05

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zvanično! Fener oslabljen dočekuje Zvezdu!
Crvena zvezda

Zvanično! Fener oslabljen dočekuje Zvezdu!

Košarkaši Crvene zvezde večeras od 19:45 gostuju ekipi Fenerbahčea u okviru 3. kola Evrolge, a turski predstavnik biće oslabljen neigranjem Tarika Biberovića. On i Elajdža Brajant dobili su, pored novčane kazne, i po jednu utakmicu suspenzije, zvanično je potvrđeno.

15.10.2024

15:30

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija

Nauka

Istraživači napravili "Al naučnika": Evo šta sve on može da radi
Nauka

Istraživači napravili "Al naučnika": Evo šta sve on može da radi

Da li nauka može biti potpuno automatizovana? Tim istraživača specijalizovanih za mašinsko učenje je pokušao da to otkrije. „AI naučnik“, koga je stvorio tim tokijske kompanije Sakana AI i laboratorija u Kanadi i Velikoj Britaniji, može da istražuje čitajući postojeću literaturu o nekom problemu, da formuliše hipotezu, isproba nove mogućnosti i napiše naučni rad. „AI naučnik“ može čak i da uradi recenziju sopstvenog rada, piše Nature.

15.10.2024

14:36