• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

13.02.2024

09:30

Ova zemlja je ubedljivo najveći mamac za turiste! Za godinu dana posetilo je više od 80 miliona ljudi, a broj još raste

Shuterstock

Putovanja

Ova zemlja je ubedljivo najveći mamac za turiste! Za godinu dana posetilo je više od 80 miliona ljudi, a broj još raste

Podeli vest

Prethodna godina je za turizam u Španiji bila je rekordna, pa se slobodno može reći da je ova zemlja prestigla Italiju koja već godinama tradicionalno drži prvo mesto.

Najave turističkih stručnjaka će, izgleda, biti potpuno tačne, što dokazuje i Španija, koja je oborila sve turističke rekorde. Turizam će uskoro postići očekivani rekord, što će potvrditi potpuni oporavak ove industrije nakon pandemijske krize.

Foto: Shuterstock

 

Prema pisanju madridskog lista Pais, od januara do decembra prošle godine došlo je 79,85 miliona stranih turista. To je 0,8% više nego 2019. godine, rekordne godine za turistički sektor globalno.

Turisti su, osim rekordnog broja ostvarenih dolazaka, omogućili i rekordan turistički prihod u Španiji. Oni su do decembra potrošili neverovatnu 101 milijardu evra, što je za 24% više novca nego u istom periodu prošle godine. To je za čak 17% više u odnosu na 2019. godinu, što potvrđuje da je ova industrija pokretač ekonomije Španije.

Osim toga, primećen je porast interesovanja turista i u mesecima kad ova zemlja i nije posebno aktuelna kod turista, što potvrđuje rešenost vlasti da postanu destinacija za sva godišnja doba.

U novembru 2023. godine je zabeležen najveći broj inostranih dolazaka do sada, nakon oktobra, koji je opet oborio rekorde. Tako turisti sve češće dolaze i van sezone, istražujući raznovrsnu turističku ponudu ove destinacije, od gastronomije, kulturno-istorijskih sadržaja do prirodnih atrakcija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija