• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.03.2024

21:03

Stjuardesa otkrila dobro čuvanu tajnu! Ovi znakovi ukazuju na opasnost tokom letenja

pexels.com

Putovanja

Stjuardesa otkrila dobro čuvanu tajnu! Ovi znakovi ukazuju na opasnost tokom letenja

Podeli vest

Nekadašnja stjuardesa Lisa Hjuz navela je koje situacije i znakovi označavaju opasnost tokom leta avionom.

Oni koji ne vole letenja i imaju strah od leta avionom trebalo bi da znaju da je avion najsigurnije prevozno sredstvo. Prema statističkim podacima letenje komercijalnim avionom bilo je sigurnije 2023. nego prethodnih 15 godina.

Ipak, postoji i mogućnost da nešto na letu ne bude kako treba.

Putnici na mnoge ove znakove ne obraćaju pažnju, ali oni zapravo znače da postoji neki problem.

Evo na šta treba da obratite pažnju:

Ponašanje posade

Pojačana aktivnost posade, uključujući čestu komunikaciju s kokpitom, može ukazivati na problem.

Ako se posada obraća putnicima drugačijim tonom ili ako  često izdaje uputstva, verovatno je da se radi o nekom problemu.

 - Posada takođe može da pripremi opremu za hitne slučajeve ili da uputi određene putnike, poput fizički sposobnih pojedinaca, da pomognu u potencijalnoj evakuaciji -  rekla je Lisa Hjuz za Metro.

Foto: pexels.com

 

 

Fizički znakovi

Neuobičajeni zvukovi, vibracije ili promene u načinu letenja kao što su nagle promene visine, mogu ukazivati na mehaničke probleme.

To mogu biti i promene u rasveti kabine, postavljanje maski s kiseonikom ili pokretanje protokola za hitne slučajeve.

Foto: pexels.com

 

 

Naglo sletanje

Odluka da se naglo sleti takođe je znak upozorenja. To su obično hitni medicinski slučajevi i ozbiljni zdravstveni problemi kod pojedinaca, ali mogu biti i neočekivani vremenski uslovi.

U retkim slučajevima, naglo sletanje može biti znak bezbednosnih pretnji kao što su pretnje bombama ili nepristojno ponašanje koje predstavlja rizik za sigurnost leta.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučić se sastao sa Kopmanom u Briselu
Politika

Vučić se sastao sa Kopmanom u Briselu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu sa generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

10:46

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija