• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
author image
Informer.rs

Novinar

02.03.2024

14:00

Isprobajte najbolji sendvič na svetu! Prava je kalorijska bomba, a ovo je originalni recept (VIDEO)

Printscreen You Tube/ Just Cook With Michael Santos

Recepti

Isprobajte najbolji sendvič na svetu! Prava je kalorijska bomba, a ovo je originalni recept (VIDEO)

Podeli vest

Ovaj sendvič izgleda kao i svaki drugi sendvič, ali ima fenomenalan ukus koji duguje kvalitetnim sastojcima.

„Najbolji sendvič na svetu“, kako Portugalci nazivaju svoj „Francesinhi“, potiče iz Porta i sastoji se od tostiranog hleba, junetine ili svinjetina, kobasice, šunke i sira, a preliven je sosom od paradajza i piva.

Ovaj sendvič se često služi sa krompirićima i prženim jajem. Postoje i varijacije s pečurkama, piletinom i raznim povrćem.

Portugalski sendvič je ozbiljan i veoma ukusan obrok, od koga ćete dugo biti siti. Potrebno je malo vremena da se napravi, a svakako su potrebni kvalitetni sastojci.

Sastojci:

2 kriške hleba
1 tanki juneći odrezak
1 sveža kobasica
1 sušena svinjska kobasica
2 kriške šunke
5 kriški sira
1 jaje
Sos:
1 kašičica maslinovog ulja
1 kašičica svinjske masti
1 manja glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 lovorov list
1 manja konzerva pelata
400 ml goveđeg temeljca
1 dl slatkog vina
500 ml svetlog piva
1 ljuta papričica
2 kašike Vorčester sosa
so, biber

Foto: Printscreen You Tube/ Just Cook With Michael Santos

 

Priprema:

Zagrejte svinjsku mast, maslinovo ulje, seckani beli luk i lovorov list.

Nakon dva minuta dodajte seckani crni luk i pržite oko 8 minuta.

Dodajte konzerviran paradajz i juneći odrezak.

Kada provri, pustite da krčka oko 10 minuta.

Dodajte preostale sastojke u sos pa kuvajte još 10 minuta.

Izvadite lovorov list pa izmiksajte štapnim mikserom u glatku smesu i ostavite da se krčka 30 minuta. Ako je potrebno, dodajte malo brašna razmućenog u vodi pa posolite i pobiberite.

U međuvremenu ispržite kobasice, a na masnoći koju puste ispržite odrezak. Na kraju lagano popržite kriške šunke.

Ispecite kriške hleba.

Na tanjir stavite jednu krišku hleba, zatim krišku sira, šunku, odrezak, kobasice, pa drugu krišku hleba.

Ispržite jaje, stavite ga na vrh sendviča i prekrijte ga kriškama sira, tako da se žumance i dalje vidi.

Vrući sos kašikom stavljajte na vrh sendviča da se sir rastopi.

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

(VIDEO) Da li je Donald Tramp prećutno podržao Bajdenovu odluku?!
Live TV

(VIDEO) Da li je Donald Tramp prećutno podržao Bajdenovu odluku?!

Situaciju na frontu između Rusije i Ukrajine ali i tišinu Donalda Trampa nakon Bajdenove odluke da Ukrajina gađa unutrašnjost Rusije američkim oružjem , analizirali su gosti "Rata uživo", novinar i ekonomista Nebojša Berak i Sava Stambolić ispred Centra za društvenu stabilnost.

21.11.2024

22:19 >> 23:21

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set