• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

28.05.2024

23:20

Top 3 najpopularnije turističke destinacije u 2024! Horde turista hrli na ova mesta

Shuterstock

Putovanja

Top 3 najpopularnije turističke destinacije u 2024! Horde turista hrli na ova mesta

Podeli vest

Kostarika, Grčka i Vijetnam će biti najpopularnije turističke destinacije u 2024. godini.

Turistička kompanija je analizirala podatke o rezervacijama kako bi otkrila najpopularnije destinacije, kao i najbolji mesec za njihovu posetu.

Grčka

Grčka je proglašena za drugu najpopularniju destinaciju za posetu, a oktobar je naveden kao najbolje vreme za odmor u zemlji. Dok većina turista u Grčkoj odlazi na mesta kao što su Mikonos, Santorini i Krit, postoji mnogo drugih manje poznatih destinacija koje treba posetiti, uključujući poluotok Pelion gde je poznato da lokalno stanovništvo odmara.

Smešten između Atine i Soluna, poluotok Pilion izlazi na Egejsko more i dom je za više od 70 šarmantnih sela i mnogo peščanih plaža.

Foto: Shuterstock

 

Kostarika

San Hoze jedno od najpopularnijih turističkih mesta Kostarike gde se sastaju posetioci iz celog sveta. To je ujedno i njen glavni grad, a preplavljen je mestima od istorijskog, umetničkog i kulturnog značaja. Ukoliko planirate putovanje na Kostariku obavezno posetite i Manuel Antonio, La Fortun u San Karlos gde se nalazi poznati vulkan, Tamarindo koji odlikuju prelepe plaže i puno opcija za vodene sportove.

Vijetnam

Nezaobilazna destinacija u Vijetnamu je svakako Hanoj, koji je jedan od najstarijih gradova jugoistočne Azije, osnovan čak 1010. pod imenom Tang Long - zmaj koji se uzdiže. Međutim, ubedljivo najpopularnija destinacija u Vijetnamu jeste zaliv Halong. On se nalazi na severoistoku Vijetnama u Južnom kineskom moru, a nalazi se i na UNESKO-vom spisku svetske baštine. Odlikuje ga više od 3.000 nestvarnih otoka i čarobni podvodni svet.

Foto: Shutterstock

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)
Live TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se juče krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti. Na tu temu govorio je za Informer predsednik Lobista Srbije Nenad Vuković tokom gostovanja u "Info jutru".

27.06.2024

13:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija