• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: Informer/A.Adamović

28.05.2024

13:30

Napravite najbolji biftek po receptu Suzane Mančić! Specijalitet lak i za početnike u kuhinji, evo kako da vam bude sočan kao "duša"

Shutterstock, Aleksandar Jovanović Cile

Recepti

Napravite najbolji biftek po receptu Suzane Mančić! Specijalitet lak i za početnike u kuhinji, evo kako da vam bude sočan kao "duša"

Podeli vest

Poznata voditeljka Suzana Mančić otkrila nam je recept za svoje omiljeno jelo - biftek i kako ga jednostavno i kvalitetno spremiti kod kuće.

Biftek je kvalitetno i ukusno meso, ali ne ume svako da ga spremi kod kuće. Priprema nije komplikovana, ali s druge strane, ako ga previše pržite i pečete izgubiće sočnost i biće previše suv. 

Voditeljka Suzana Mančić podelila je sa nama kako da kod kuće napravite neverovatno sočan biftek uz jednostavne korake.

Kako kaže bitno je da unutra ostane ružičast, da se kratko prži u tiganju, a onda i peče u rerni par minuta. Na kraju se dodaje i aromatični puter za što bolji ukus, beli luk i obavezno spanać ili blitva kao dodatak. Uživajte!

Foto: Shutterstock

 

Sastojci: 

2 bifteka 

2 kašičice maslinovog ulja

1 kašičica soli

1/2 kašičice bibera

1/2 kašičice belog bibera

2 kašike putera

1-2 čena belog luka 

Foto: Shuterstock

 

Priprema:

Biftek izvadite iz frižidera i ostavite na sobnoj temperaturi oko pola sata. Premžite s obe strane maslinovim uljem. So, biber i beli biber sjedinite u nekoj posudi, pa utrljajte u meso s obe stane. Suv tiganj dobro zagrejte, pa stavite meso. Pržite po 2-3 minuta s obe strane. Ako šnicla ima mast okrenite na tu stranu i ispecite je nezavisno od regularnog postupka. Nakon toga stavite tiganj sa biftecima u rernu i pecite na 55°C par minuta. Pomešajte puter sobne temeprature i mleveni beli luk, pa prelijte gotovo meso. Ostavite da se odmori nekih 10 minuta, pa servirajte.  

 

 

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set