• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.07.2024

18:00

Plaža sa ružičastim peskom! Izgleda kao da je iz neke bajke, a tu nam je u komšiluku!  (FOTO)

Shutterstock

Putovanja

Plaža sa ružičastim peskom! Izgleda kao da je iz neke bajke, a tu nam je u komšiluku! (FOTO)

Podeli vest

Elafonisi plaža, smeštena na malom ostrvu Elafonisi na jugozapadnom delu Krita, poznata je širom sveta po svom ružičastom pesku i tirkiznom moru.

Plaža Elafonisi, smeštena na istoimenom ostrvu na jugozapadnom delu Krita, jedna je od najlepših plaža ne samo u Grčkoj, već i u celoj Evropi. Poznata širom sveta po svom ružičastom pesku i tirkiznom moru u raznim nijansama plave, Elafonisi privlači posetioce svojom jedinstvenom lepotom.

Ostrvo Elafonisi povezano je sa kopnom impresivnom lagunom, a sama plaža je dobila ime po ovom grčkom biseru. Ova plaža se izdvaja zbog svojih prirodnih vrednosti. Posetioci mogu uživati u raznovrsnim biljnim vrstama i retkim životinjama koje ovde obitavaju. Plaža je peščana i blago se spušta ka vodi, pružajući savršen ulazak u more.

Foto: Shutterstock

 

 

Svi dolaze na ovu plažu zbog ružičastog peska!

Jedinstvena karakteristika Elafonisi plaže je ružičasti pesak, nastao mešanjem školjki sa peskom, što joj daje karakterističnu boju. Kombinacija ružičastog peska i intenzivno tirkizne vode, sa stjenovitim formacijama na mestima, ostavlja bez daha svakoga ko prvi put poseti ovu plažu. Zbog svoje jedinstvene lepote, Elafonisi je često proglašavana za najlepšu plažu u Grčkoj i Evropi.

Foto: Shutterstock

 

Najbrži način da dođete do plaže je automobilom, a u blizini se nalazi i veliki parking. Putovanje automobilom je prava avantura, jer vodi kroz planine, stene i litice koje oduzimaju dah. Alternativno, do Elafonisi plaže možete stići i autobusom iz Hanije ili Kisamosa.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija