• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.08.2024

08:00

Nazivaju ga gradom koji je u ljubavnoj vezi sa kafom! U njemu ima najviše kafića na svetu (VIDEO)

pexels.com

Putovanja

Nazivaju ga gradom koji je u ljubavnoj vezi sa kafom! U njemu ima najviše kafića na svetu (VIDEO)

Podeli vest

Šangaj u Kini je grad koji ima najviše kafića na svetu, a ujedno i mesto sa najvećim brojem lokala za ispijanje kafe.

Šangaj je prestigao Tokio i London na listi gradova koji imaju najviše kafića. U finansijskoj prestonici Kine kafići se nalaze na svakom ćošku. 

Šangaj nazivaju gradom koji ima ljubavnu vezu sa kafom. To dokazuju i stanovnici ovog grada, koji obožavaju da provode vreme u kafićima, sa prijateljima i članovima porodice.

Kultura kafića se ovde godinama razvijala, a konkurencija je danas zaista postala žestoka.

 

 

Zvaničnici Šangaja kažu da u gradu ima više od 8.000 kafića. A izveštaj Šangajskog međunarodnog festivala kulture kafe zabeležio je 9.553 kafića na kraju 2023.

Foto: pexels.com

Šangaj

Dong Ksaoli, vlasnica jednog malog kafića u Šangaju rekla je da nije lako držati sopstveni kafić.

- Ulaganje u odnosu na zaradu je strašno. Moraš da kupuješ skupe mašine i da uložiš mnogo novca u dekoraciju. Zarađujete veoma male količine novca u poređenju sa drugim industrijama - rekla je ona. 

Kinesko tržište kafe je žestoko konkurentno sa novim kafićima koji se otvaraju svaki dan. Da bi se istakli, kafići moraju da izgledaju atraktivno i da nude jedinstvene i ponekad neobične ukuse kafe.

 

 

Biti viđen u kafiću u Šangaju se smatra modernim i urbanim. Odlazak u kafiće je popularan među svim generacijama. Kafići su centar društvenog života, mesto na koje mnogi mladi odlaze da se druže i uživaju u razgovoru sa prijateljima. 

- Šangaj je odavno međunarodni trgovački grad: odavno smo počeli da pijemo kafu. A manji gradovi će postepeno dobijati različite vrste kafića -  rekao je jedan od stanovnika Šangaja, prenosi BBC. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Tviteraš jednim potezom razobličio vest sa tajkunskog portala: Je l' problem to što je Vučić na vlasti ili litijum?!
Politika

Tviteraš jednim potezom razobličio vest sa tajkunskog portala: Je l' problem to što je Vučić na vlasti ili litijum?!

Bivši diplomata, a danas ljuti opozicionar, Srećko Delić rekao je da će ukoliko se realizuje litijum, "Vučić ostati na vlasti koliko bude hteo". To je preneo i portal N1 u vlasništvu Dragana Šolaka, a jedan tviteraš je komentarom ispod njihove vesti dokazao da je problem opozicije zapravo to što je Aleksandar Vučić na vlasti, a jedini cilj protesta zapravo nasilno otimanje države!

05.08.2024

10:47

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

TATA!
Olimpijske igre

TATA!

Plače Novak, plače Srbija, ma plače ceo svet! Sportski Bogovi na kraju sve kockice postave na mesto.

05.08.2024

07:04

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija