• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

09.10.2024

18:30

Oblakoder za Ginisa! Džinovski gigant se gradi u Dubaiju - zgrada od koje boli glava samo na pogled

Shuterstock

Putovanja

Oblakoder za Ginisa! Džinovski gigant se gradi u Dubaiju - zgrada od koje boli glava samo na pogled

Podeli vest

Tajger skaj tauer, koji se gradi u Dubaiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, planira da obori čak pet Ginisovih rekorda, trebalo bi da bude najviši stambeni neboder na svetu, ali i da ima najviši penthaus, najviši beskonačni bazen, kišnu šumu i voz smrti.

Iako se Burdž Kalifa u Dubaiju smatra najvišom zgradom na svetu, ona kombinuje prostore različitih namena, pa titulu najvišeg stambenog nebodera trenutno drži Central park tauer u Njujorku, koji se izdiže na 472 metra visine. Tajger skaj tauer trebalo bi da bude još impresivnija građevina - imaće 122 sprata i izdizaće se na 532 metra.

Predstavljaće vrhunac luksuza i sofisticiranosti, kažu investitori, koji su uložili milijardu dolara u taj megalomanski projekat.

Foto: Shutterstock

 

Neboder bi trebalo da ima najviši beskonačni bazen koji će se izdizati na 447 metara visine, kao i kišnu šumu, koja će biti izgrađena unutar toga stambenog diva. Kišna šuma biće dom i za najviši voz smrti, s kojeg će se pružati nesvakidašnji pogled na zelenilo - među oblacima. Pri samom vrhu nebodera trebalo bi da se nađe i najviši penthaus na svetu.

Iako će na samom vrhu biti smešten i restoran, on je daleko od titule najvišeg na svetu. Nju još uvek drži Hevenli jin u Šangaju, koji se nalazi na 556 metara visine.
Tajger skaj tauer nalaziće se u središtu poslovne četvrti Biznis bej u Dubaiju, a trebalo bi da bude završen krajem 2029. godine. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Naš narod je uvek podržavao državnu zajednicu s Crnom Gorom! Crnogorci su bili zavedeni pričama da će im nezavisnost doneti nešto dobro! (VIDEO)
Live TV

Naš narod je uvek podržavao državnu zajednicu s Crnom Gorom! Crnogorci su bili zavedeni pričama da će im nezavisnost doneti nešto dobro! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da Srbija nikada nije ništa učinila protiv Crne Gore, već je bilo upravo suprotno, Crna Gora se ogrešila o Srbiju. Vučić je, govoreći na konferenciji za novinare na samitu Procesa Brdo-Brioni koji se održava u Tivtu, rekao da se Srbija ne meša u unutrašnju politiku suseda, uključujući Crnu Goru i da mu je potpuno svejedno ko će tamo da formira Vladu. Ovim povodom, gosti "Info dana" bili su narodni poslanik Stefan Krkobabić i član Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije Radovan Arežina.

09.10.2024

16:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija

Nauka