• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

Izvor: Informer

18.03.2025

16:20

Gordon Remzi otkriva tajnu savršene testenine! Nikada više neće biti lepljiva, niti prekuvana (VIDEO)

Shutterstock

Recepti

Gordon Remzi otkriva tajnu savršene testenine! Nikada više neće biti lepljiva, niti prekuvana (VIDEO)

Podeli vest

Ako vam testenina kod kuće ne ispadne kao u restoranu, možda pravite neku od uobičajenih grešaka. Svetski poznati kuvar Gordon Remzi otkriva trikove koji će vam pomoći da pripremite savršenu testeninu.

Evo nekoliko trikova koje on koristi: 

Koristite dovoljno vode

Testenina mora imati prostora da se ravnomerno kuva. Pravilo je 1 litar vode na 100 g testenine. Voda mora da proključa pre nego što dodate testeninu.

So je ključ

Dodajte so u vodu pre nego što stavite testeninu. Remzi kaže da voda treba da bude "slana kao more". Preporuka je 10 g soli na litar vode.

Mešajte odmah

Mešanje testenine odmah po stavljanju u vodu sprečava lepljenje i obezbeđuje ravnomerno kuvanje. Mešajte je u prvom minutu, a potom povremeno.

Foto: Shutterstock

 

Bez ulja u vodi

Ulje sprečava sos da se upije u testeninu. Jedini potrebni sastojci su voda, so i pravilno mešanje.

Kuvanje "al dente"

Kuvajte testeninu 1-2 minuta kraće nego što piše na pakovanju. Nakon toga, završite kuvanje u sosu tako će testenina upiti ukuse i biti sočnija.

Sačuvajte vodu od kuvanja

Ne bacajte svu vodu u kojoj se kuvala testenina. Ona sadrži skrob koji pomaže da se sos bolje poveže sa testeninom. Sačuvajte 1 šolju i dodajte je u sos.

 

 

Poslužite odmah

Nakon što ocedite testeninu, odmah je stavite u sos. Ako se predugo ostavi, postaće gumena i lepljiva.

Sledeći put kada kuvate testeninu, primenite ove savete i uživajte u savršenoj, restoranskoj testenini kod kuće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Društvo

Dao mu kola za bombonu: Neverovatna priča iz Kragujevca
Srbija

Dao mu kola za bombonu: Neverovatna priča iz Kragujevca

Kraljevčanin Slobodan Jovanović, poznat kao Zlatnoribac na društvenim mrežama, svakodnevno objavljuje dogodovštine iz svog života. Njegova najnovija priča, otkriva, međutim, kakvih velikih ljudi ima tu, negde blizu, svako od nas.

23.12.2025

16:21

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Škaljarac ostao bez bubrega u hrvatskom zatvoru
Hronika

Škaljarac ostao bez bubrega u hrvatskom zatvoru

Vladan Mijušković odlučio se za štrajk glađu iz besa zbog situacije u kojoj se nalazi. Poslao je pismo iz pritvora u kojem objašnjava da je Crnu Goru napustio 2020. godine jer je osetio da mu je život u opasnosti. Uhapšen je u Splitu u septembru 2022. godine.

23.12.2025

21:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set