• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

Izvor: Informer

07.04.2025

10:20

Hrskavi mladi krompirići! Korica puca pod zubima, sočni i slasni lepe se za nepce

Shuterstock

Recepti

Hrskavi mladi krompirići! Korica puca pod zubima, sočni i slasni lepe se za nepce

Podeli vest

Sezona je mladih krompirića, uz ove savete i trikove biće savršeno hrskave korice, niko im neće odoleti.

Hrskavi krompiri su jelo kojem baš niko ne može da odoli, bilo da ih jedete kao prilog ili same. Kada ih pripremate ipak može da se desi da ispadnu gnjecavi ili nedovoljno hrskavi. Zato isprobajte ove savete i nećete pogrešiti.

Bitna je vrsta krompira koju odaberete za pečenje. Beli i zlatni krompiri su puni skroba i samim tim idealni za dobijanje hrskavih zalogaja.

Foto: Shuterstock

 

Crveni krompir ima nešto manje skroba. Umesto da ih isečete na sitne komade, veći komadi krompira će biti savršeno meki iznutra, a hrskavi spolja. Kuvanje na pari pomaže da unutrašnjost krompira omekša pre nego što počnete da ih pečete. Tako ćete biti još hrskaviji spolja.

Priprema:

Kuvajte komade krompira 8 do 10 minuta. Nakon kuvanja ocedite krompir tako što ćete lonac ključale vode preliti u cediljku. Obavezno ostavite krompir u cediljki da se osuši na vazduhu pre nego što ga stavite u rernu. Idealna temperatura rerne za pečenje krompira je 218 C do 232 C. Prethodno zagrevanje posude za pečenje pomaže da spoljni delovi krompira odmah postanu lepi i hrskavi, tako da je manja verovatnoća da ćete ih prepeći. 

Pažljivo rasporedite krompir u jednom sloju na prethodno zagrejan pleh sa dovoljno prostora, da se toplota iz rerne ravnomerno rasporedi. Sačekajte otprilike 20 minuta kako bi krompiri bili manje lomljivi, a zatim ih okrenite ili protresite na tepsiji otprilike svakih 25 minuta. Ako se zalepe, koristite tanku metalnu lopaticu da nežno pomerite komade na tiganju. Prethodno ispržite beli luk i začinsko bilje, kako ne biste dobili ukus zagorelog belog luka. Ulje od prženja iskoristite da prelijete krompir koji pržite.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!
Live TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!

Prošle sedmice u popularnoj Informerovoj TV emisiji "Na merama" mogli ste, između ostalog, da vidite, kako biznismen iz Ratkova Branko Babić sa Draganom J. Vučićevićem dogovara kupovinu medija Junajted grupe, šta na pijaci pazari ministarka Milica Đurđević Stamenkovski, kakve turustičke aranžmane merka poslanica-blokaderka Biljana Đorđević, gde penzionerske dane provodi nekadašnji lider SPO-a Vuk Drašković…

05.12.2025

10:57

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set