• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

Izvor: Informer.rs

19.06.2025

06:00

Sirova kupina torta sa dvostrukim filom - Sprema se bez pečenja, jede bez griže savesti (FOTO)

informer.rs

Recepti

Sirova kupina torta sa dvostrukim filom - Sprema se bez pečenja, jede bez griže savesti (FOTO)

Podeli vest

Ova torta je savršen spoj orašastih plodova, voća i kremaste strukture , prava voćna bajka u dva sloja idealna za letnje dane.

Ova torta sa kupinama je savšena kada želite da zasladite trenutak nečim laganim, a opet punog ukusa, a da pri tom ne morate da uključujete rernu.

Sastojci i priprema

Donji sloj (kora):
Sastojci:

Priprema:

Foto: informer.rs

 
  • Sve sastojke ubacite u blender ili secka i miksajte dok ne dobijete lepljivu, zrnastu smesu.
  • Ako su urme suvlje, potopite ih 10 minuta u toplu vodu da omekšaju pre blendanja.
  • Kad se smesa ujednači, prebacite je u okrugli kalup (obložen papirom za pečenje ako želite lakše vađenje).
  • Prstima ili kašikom dobro pritisnite smesu na dno kako biste dobili ravnomeran sloj kore.
Gornji sloj (dva fila):
  • Osnovni fil:
  • 1 konzerva kokosovog mleka (deo koji se stvrdne – deo sa vrha)
  • 1 šaka indijskih oraha (potopljenih barem 2 sata ili preko noći)
  • 1-2 kašike meda ili agavinog sirupa (po ukusu)
Priprema:

Sve sastojke stavite u blender i miksajte dok ne dobijete fin, gladak i kremast fil. Podelite smesu na dva jednaka dela.

  • Kupina fil:
  • prethodno pripremljeni osnovni fil (pola količine)
  • 1 šaka svežih ili smrznutih kupina
Priprema:

U jedan deo osnovnog fila dodajte kupine i još jednom dobro izmiksajte. Dobićete prelepu ljubičasto-roze kremu sa osvežavajućim voćnim notama.

Slaganje torte:
  • Preko pripremljene kore, počnite naizmenično dodavati po kašiku osnovnog fila, pa kašiku kupina fila – kao da pravite šare ili slojeve.
  • Ponavljajte dok ne potrošite oba fila.
  • Na kraju, možete blago poravnati vrh ili ostaviti šarenu površinu za rustičan izgled.
Hlađenje:

Torta ide u frižider minimum 3-4 sata da se stegne, a najbolje preko noći. Možete je i staviti u zamrzivač 1 sat pre serviranja ako želite da bude kao semifreddo.

Dekorišite tortu po želji kupinama ili nekim drugim bobičastim voćem poput borovnica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Umro legendarni roker
Showbiz

Umro legendarni roker

Mik Ejbrahams, legendarni muzičar i jedna od ključnih figura ranog zvuka britanskog roka, preminuo je u 82. godini života.

24.12.2025

14:18

JOŠ Zabava VESTI

Džet set