• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

Izvor: Informer

16.04.2025

13:00

Minhen torta briše sve druge sa trpeze - kraljica slavlja, gosti uvek traže parče više

Shuterstock

Recepti

Minhen torta briše sve druge sa trpeze - kraljica slavlja, gosti uvek traže parče više

Podeli vest

Ako ste ljubitelj bogatih, kremastih poslastica koje osvajaju i izgledom i ukusom Minhen torta je pravi izbor.

Ova elegantna torta spaja sočne korice, laganu kremu i savršeno izbalansirane ukuse, zbog čega često postaje zvezda slavskih i svečanih trpeza. Rado viđen gost i na našim stolovima posebno kada želite da impresionirate goste nečim posebnim, a ne previše komplikovanim.

Pratite recept korak po korak i pripremite desert koji će svi pamtiti.

Foto: Shuterstock

 

Sastojci

Za korice:

  • 5 belanaca
  • 1 kesica pudinga od vanile
  • 1 velika kašika brašna
  • 5 kašika šećera
  • 3 kašike ulja

Krema:

  • 6,5 dl mleka
  • 5 žumanaca
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 150 g šećera u prahu
  • 2 kesice vanilinog šećera
  • 100 g maslaca
  • 2 dl slatke pavlake ili ako više volite kremu od maslaca, dodajte tada samo 180 g maslaca
  • 2-3 kom banana ili oko 200 g sezonskog voća po želji, sveže jagode ili maline su savršene

Za ukras:

krupno rendana bela čokolada ili slatka pavlaka

Foto: Shuterstock

 

Priprema:

Za korice odvojte belanca od žumanca. Belance umutite u čvrst sneg, lagano dodajući šećer, zatim dodati potrebnu količinu ulja, puding u prahu i brašno i smesu ujednačiti.

Veliki pleh od pećnice (40×30 cm) postaviti papirom za pečenje, izliti smesu u njega, lagano poravnati kašikom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 160 C, oko 20- 25 min, dok kora lagano porumeni.

Koru prohladiti i prerezati na 3 jednaka dela po dužini lima, zatim pažljivo odvojiti od papira za pečenje, pažljivo, jer korice budu izuzetno tanke i mekane.

Za krem od ukupne količine mleka odvojiti 1,5 dl u kome razmutiti pudinge u prahu, žumance i vanilin šećer. U prokuvano mleko lagano ukuvati smesu pudinga i kuvati dok se potpuno ne zgusne.

Kuvani krem prekriti prozirnom folijom da bi se sprečilo stvaranje korice, ohladiti krem, a zasebno penasto umutiti maslac i šećer u prahu, te posebno čvrsto umutiti slatku pavlaku.

Prohlađenom kremu dodati maslac i šećer i na kraju umešati slatku pavlaku.

Redom filovati korice krema, tanko rezane banane ili neko drugo voće, korica - krem - voće i tako redom.

Na kraju tortu premazati filom sa svih strana, po želji ukrasiti je slatkom pavlakom ili krupno rendanom belom čokoladom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Umro legendarni roker
Showbiz

Umro legendarni roker

Mik Ejbrahams, legendarni muzičar i jedna od ključnih figura ranog zvuka britanskog roka, preminuo je u 82. godini života.

24.12.2025

14:18

JOŠ Zabava VESTI

Džet set