• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

03.08.2025

21:00

Kajgana po receptu Gordona Remzija: Vazdušata i mekana - posebna tehnika čini je najboljom do sada

Shutterstock/Profimedia

Recepti

Kajgana po receptu Gordona Remzija: Vazdušata i mekana - posebna tehnika čini je najboljom do sada

Podeli vest

Recept za kajganu Gordona Remzija oduševiće vas u trenu i stalno ćete je pripremati na ovaj jedinstveni način. Posebna tehnika čini je vazdušastom.

Kada neko poput Gordona Remzija govori o kajgani, jasno je da ni najjednostavnija jela ne ostaju jednostavna. U njegovoj verziji, kajgana nije samo doručak, već prava mala kulinarska lekcija. Umesto klasične pripreme, Remzi koristi posebnu tehniku kojom jaja pretvara u savršeno kremastu delikatesu. Ako mislite da znate kako se pravi dobra kajgana sačekajte da isprobate njegov recept.

Pratite sledeće korake i napravite najbolju kajganu do sada.

Sastojci:

Priprema:

U dubljoj šerpi ili tiganju razbijte jaja i dodajte puter. Nemojte ih prethodno mutiti sve se radi u tiganju. Stavite tiganj na jaku vatru i počnite odmah da mešate gumenom ili silikonskom špatulom. Važno je da neprestano stružete dno posude. Posle 30 sekundi prženja, sklonite sa vatre i nastavite da mešate još 10 sekundi. Vratite na vatru i ponovite ovaj postupak 3 do 4 puta, ukupno oko 3 minuta. Na ovaj način dobijate mekanu i vazdušastu kajganu.

Foto: Shuterstock

 

Kada je kajgana skoro gotova, dodajte so, biber, pavlaku i malo svežeg vlasca. Pavlaka hladi smesu i zaustavlja dalju termičku obradu, a istovremeno daje bogat, nežan ukus.
Kajganu prebacite na tanjir, pospite dodatnim vlascem i služite dok je topla. Odlična je uz tostirani hleb, avokado ili dimljeni losos.

Napomena: Gordon preporučuje odnos 2 jajeta na 1 deo putera ako pravite manju količinu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Blokaderima će pozliti! Kakve reči o Srbiji: Američki ekonomista ne štedi pohvale - Sve čestitke!
Politika

Blokaderima će pozliti! Kakve reči o Srbiji: Američki ekonomista ne štedi pohvale - Sve čestitke!

Srbija je na pravom putu, a u budućnosti treba da obezbedi vrhunsko obrazovanje na fakultetima u saradnji sa vodećim univerzitetima širom sveta i izgradi data centre kako bi bila konkurentna na međunarodnom nivou, izjavio je američki profesor ekonomije, akademik i svetski priznati geopolitički analitičar Džefri Saks u intervjuu koji je vodio ministar finansija Srbije Siniša Mali.

25.12.2025

14:03

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set