• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

24.08.2025

17:00

Brusketi sa paradajzom i bosiljkom: Topli i hrskavi - Savršeni uz čašu vina (FOTO)

Shutterstock

Recepti

Brusketi sa paradajzom i bosiljkom: Topli i hrskavi - Savršeni uz čašu vina (FOTO)

Podeli vest

Brusketi su savršen izbor za tople letnje dane. Lagano, osvežavajuće i brzo se pripremaju, idealni su kao predjelo ili lagani obrok.

Hrskavi komadi prepečenog hleba, brusketi, bogato obogaćeni mirisnim paradajzom i svežim bosiljkom, predstavljaju esenciju mediteranske kuhinje.

Ne samo da su savršeno predjelo ili lagani obrok, već se pripremaju brzo i jednostavno, što ih čini savršenim izborom za letnje druženje.

Pripremite se da uživate u eksploziji ukusa koja budi sva čula!

Sastojci:

Foto: Shutterstock

 
  • 1 baget,
  • 2 do 3 čena belog luka,
  • 3 do 4 zrela paradajza,
  • Šaka svežeg bosiljka,
  • Maslinovo ulje,
  • So i biber,
  • Malo balzamiko sirćeta i mocarela (ako volite).

Priprema:

Foto: Shutterstock

 

Zagrej rernu na 200 stepeni Celzijusa. Iseci baget na kriške debljine 1 do 2 centimetra. Poređaj ih na pleh i premaži sa malo maslinovog ulja.

Peci 5 do 7 minuta, dok ne postanu hrskave i blago zlatne boje.

Paradajz iseci na sitne kockice i stavi u posudu. Dodaj sitno seckani bosiljak, so, biber i maslinovo ulje. Sve dobro promešaj. Ako želiš, dodaj i malo balzamiko sirćeta da pojača ukus.

Dok su brusketi još topli, uzmi čen belog luka, preseci ga na pola i dobro istrljaj svaku krišku. Miris belog luka će se savršeno stopiti sa hrskavim hlebom.

Preko svake kriške hleba stavi pripremljenu smesu od paradajza. Ako koristiš mocarelu, iscepkaj je na male komade i dodaj preko paradajza. Posluži odmah, dok su brusketi još hrskavi.

Uživaj u ovom klasičnom letnjem ukusu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Društvo

Srbija u crvenom: Ovi delovi zemlje na udaru opasne pojave
Društvo

Srbija u crvenom: Ovi delovi zemlje na udaru opasne pojave

Sa Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" upozorili su da će prognozirane minimalne dnevne temperature vazduha biti u kategoriji "opasne pojave" na teritoriji raškog, moravičkog, pirotskog, topličkog, pećkog, kosovskomitrovačkog, kosovskopomoravskog i kosovskog okruga 1. i 2. januara, a u pčinjskom i prizrenskom okrugu 2. januara.

24.12.2025

19:35

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Umro legendarni roker
Showbiz

Umro legendarni roker

Mik Ejbrahams, legendarni muzičar i jedna od ključnih figura ranog zvuka britanskog roka, preminuo je u 82. godini života.

24.12.2025

14:18

JOŠ Zabava VESTI

Džet set