• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

15.12.2025

13:00

Oblanda sa tri bogata fila: Moderna verzija čuvenog recepta - ne zna se koji je ukusniji

Shutterstock

Recepti

Oblanda sa tri bogata fila: Moderna verzija čuvenog recepta - ne zna se koji je ukusniji

Podeli vest

Ovaj kolač sa tri fila je savršen spoj klasičnih ukusa, ali sa nekoliko inovacija koje mu daju moderniji pečat.

Ova verzija oblande donosi bogatstvo ukusa, ali sa dodanim modernim elementima. Suve kajsije umesto smokava, brusnice umesto suvog grožđa, kokosovo mleko i bademi umesto oraha, te agavin sirup umesto klasičnog šećera. Takođe, kokosovo ulje zamenjuje margarin, čineći desert zdravijim, dok čokolada sa kokosovim uljem donosi finu, kremastu glazuru koja je savršen završni dodir.

Foto: Shutterstock

 

Sastojci:

  • 4 oblande

Fil:

  • 200 g suvih kajsija (umesto smokava)
  • 100 g sušenih brusnica (umesto suvog grožđa)
  • Sok od 1 pomorandže
  • 50 g meda (umesto šećera u prahu)

Drugi fil

  • 200 g mlevenih badema (umesto oraha)
  • 100 ml kokosovog mleka (umesto vrućeg mleka)
  • 80 g kokosovog šećera (umesto običnog šećera)
  • 1 kašičica vanilin šećera

Treći fil 

  • 4 jaja
  • 80 g agavinog sirupa (umesto šećera u prahu)
  • Sok od 1/2 limete (umesto limuna)
  • 150 g kokosovog ulja (umesto margarina)

Glazura:

  • 100 g crne čokolade
  • 2 kašičice kokosovog ulja

Foto: Shuterstock

 

Priprema:

Kajsije sitno iseckajte, dodajte sušene brusnice, sok od pomorandže i med. Dobro promešajte dok ne dobijete lepljivu, homogenu smesu.

Pomešajte kokosovo mleko sa mlevenim bademima, kokosovim šećerom i vanilin šećerom. Neka smesa bude gusta i kremasta.

Na pari kuvajte jaja sa agavinim sirupom, sve dok smesa ne postane gusta. Kada se ohladi, dodajte sok od limete i kokosovo ulje, pa dobro umutite mikserom dok ne dobijete glatku kremu.

Na prvu oblandu stavite 1. fil (stranu sa malim kockama). Pokrijte drugom oblandom, nanesite 2. fil. Treću oblandu pokrijte 3. filom. Na kraju stavite četvrtu oblandu.

Istopite crnu čokoladu sa kokosovim uljem na laganoj vatri.

Prelijte ohlađenu oblandu sa glazurom i ostavite da se stegne.

Kada se oblanda i glazura potpuno stegnu, iseckajte je na štangle. Svaki sloj je bogat, teksturiran i bogat ukusima, ali sa novim tvistom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set