• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: bonapeti.rs

21.03.2020

10:52

HRSKAVA I MEKANA! Naučite da ispečete savršenu pogaču sa sodom

Recepti

HRSKAVA I MEKANA! Naučite da ispečete savršenu pogaču sa sodom

Podeli vest

Pogaču sa sodom mogu napraviti čak i kuvari početnici jer priprema nije teška, a i ne zahteva previše sastojaka. Naučite da je pravilno ispečete

Kod dobro obavljenog posla, pogača treba da bude sa hrskavom koricom i da je mekana u sredini.

Prema pravilu, proizvodi od testa i neke pogače se peku u zagrejanoj rerni na oko 160-170°C na srednjoj visini u rerni.

Vreme pečenja treba da bude oko 30-40 minuta, ne manje. Proveravajte stanje pogače na svakih 15 minuta. Ako vidite da pogača počinje da gori na gornjoj strani, prebacite preko nje aluminijumsku foliju ili papir za pečenje, kako bi se ravnomerno ispekla.

Nemojte da uključujete ventilator, jer rizikujete da vaša pogača bude previše suva.

Foto: Pixabay

Gotova pogača ima zlatnu boju. Treba da je izvadite iz rerne i da je poprskate sa malo hladne vode, pa da je pokrijete kuhinjskom krpom, kako bi odmorila.

Na ovaj način će pogača da upije malo vode i korica će lagano omekšati.

Uz ova uputstva napravićete izvrsnu pogaču koju će vaši ukućani obožavati.

Sastojci:

500 g mekog brašna
250 ml mlake vode
1 kašičica soli
1/2 kašičice sode bikarbone

Priprema:

Sodu bikarbonu rastvoriti u malo hladne vode i dodati brašnu koje ste posolili. Uz postepeno dolivanje mlake vode zamesiti testo koje je glatko i malo čvršće. Testo mesiti oko 5 minuta, a po potrebi dodati malo brašna. Pokriti i ostaviti ga 15-tak minuta dok zagrejete rernu. Uzeti pleh za picu, onaj tanak okrugli, malo ga nauljiti, rastanjiti testo u obliku kruga i staviti ga na pouljen pleh. Još malo rukama razvući testo da pokrije pleh. Možete je na nekoliko mesta viljuškom malo izbosti.

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set