• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: coolinarka

26.05.2020

14:07

NAPRAVITE DOMAĆI BUREK! Bolji nego iz pekare - vrlo je jednostavno, nemate gde da POGREŠITE!

Recepti

NAPRAVITE DOMAĆI BUREK! Bolji nego iz pekare - vrlo je jednostavno, nemate gde da POGREŠITE!

Podeli vest

Brzo i lako se pravi

Sastojci

500 g tankih kora za pitu
500g mešanog mlevenog mesa
1 veća glavica crvenog luka

so, biber, začinsko bilje po želji
200 ml neutralne pavlake za kuvanje
1 jaje
150 ml ulja
50 ml vode
malo soli
1/2 praška za pecivo

Foto: Printscreen (YouTube)

Priprema

Crveni luk sitno iseckati i izdinstati na malo ulja, dodati mleveno meso, začine i dinstati dok ne promeni boju.

Pripremiti preliv za kore tako što ćete u dubljoj posudi spojiti pavlaku, vodu, ulje, malo soli i jedno jaje. Umutiti zicom.

Kalup namazati mašću ili uljem. Odvojiti tri kore. Dvema prekriti dno da im jedan deo prelazi preko ruba kalupa jer ćete tim viškom na kraju burek "ušuškati". Treću koru uviti rukama i staviti preko ove dve na dno kalupa. Poprskati prelivom (3 kašike otprilike).

Svaki put dobro kašikom izmešati preliv jer se ulje izdvaja na vrhu. Meso rasporediti preko kore.

Na meso ponovo nagužvati jednu koru. Poprskati je prelivom pa na nju staviti još jednu koru, poprskati i nju i rasporediti meso. Svaka kora se prska tečnošću a na svaku drugu stavljamo meso.

Tako ređamo do kraja, s tim da vodite računa da mesa i preliva imate za sve kore. Ostaviti jednu koricu za kraj. Namazati uljem poslednju koru (rukom ili četkicom).

Burek peći oko 40 minuta na 180-200 stepeni odnosno dok fino ne porumeni. Pred kraj pečenja skinuti obruč i okrenuti ga (ja uzmem veću tepsiju, poklopim i lagano okrenem pa ga dopečem i sa druge strane da bude fino hrskav).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nije ovo

pre 4 godine

Nije ovo burek. Ovo je jedna, od mnogih inprovizacija, pite sa mesom. Koje zacinsko bilje, pavlaka, jaje, prasak za pecivo. Ovaj sto je objavio i onaj sto je smislio, ne treba da vredjaju gospodina bureka iz pekare, sa mesom, sirom. Sve ostalo su licne i pekarske "perverzije".

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija