• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: kuvanjeodsrca.rs

04.06.2020

11:55

SOČNO PILE IZ RERNE SA KROMPIRIMA! Evo kako da bude SAVRŠENO PEČENO + HRSKAVA KORICA (FOTO)

Recepti

SOČNO PILE IZ RERNE SA KROMPIRIMA! Evo kako da bude SAVRŠENO PEČENO + HRSKAVA KORICA (FOTO)

Podeli vest

Prste da poližete!

Sastojci

Za pile:

- 1 celo pile, oko 1,5 kg

- oko 2 pune kašikice soli, po potrebi

- oko 2 pune kašikice vegete, po potrebi

- 1 kašikica bibera

Za krompir:

- oko 1,2 kg krompira

- 1 kašikica vegete

- malo sveže mlevenog bibera

Za preliv:

- 1 puna kašikica crvene mlevene paprike

- 1 kašikica majčine dušice ( ili neki drugi biljni začin, po želji  )

- 1 dl ulja

Foto: Shutterstock

Priprema

Uključiti rernu da se greje na 200 stepeni. Pile oprati spolja i iznutra, ocediti od vode, pa ubrusom pokupiti višak vode. Zatim pile na kuhinjskoj dasci iseći na četiri dela. Krompir oprati, oljuštiti, pa iseći na krupnije komade. Ako je manji krompir seći samo na polovine, a velike krompire na četvrtine. Zatim ako je krompir sa tankom ljuskom, onda samo dobro oprati i sa ljuskom zajedno iseći.

U tanjiru promešati so, vegetu i biber, pa sa tom mešavinom začina premazati svaki komad piletine i dobro utrljati u meso sa svih strana. Ostaviti malo da meso dobro upije sve začine.

U srednji, dublji pleh staviti papir za pečenje na dno pleha. Zatim isečene komade krompira poređati u plehu, pa posuti samo sa vegetom i biberom i promešati. Nakon toga staviti piletinu u pleh, a krompir rasporediti oko mesa.

U jednu šolju sipati ulje, pa dodati majčinu dušicu i crvenu mlevenu papriku i promešati kašikom. Sada sa četkicom dobro namazati piletinu sa obe strane, zatim i krompir. Posle toga još ostatak ulja sipati preko piletine i krompira. Staviti piletinu da se peče u rernu na 200 stepeni i peći oko 60 minuta. Otprilike na pola vremena pečenja, kada već gornja strana porumeni, komade piletine okrenuti na drugu stranu. Peći sve dok meso i krompir ne bude hrskavo i lepo pečeno. Kada se meso izvadi iz rerne ostaviti ga bar 15 minuta da odstoji, pa tek onda seći na manje delove. Piletinu i krompir poslužiti toplo uz sos i salatu, po želji.

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Preminuo Dijego Maradona
Fudbal

Na današnji dan: Preminuo Dijego Maradona

Na današnji dan, 25. novembra 2020. godine, preminuo je jedan od najboljih fudbalera svih vremena Dijego Armando Maradona. Napoliju je doneo dva šampionska pehara, a Argentini titulu prvaka sveta 1986. Igrao je još za Boku, Barselonu, Sevilju i Njuels old bojs, a selektor "gaučosa" bio je od 2008. do 2010.

25.11.2024

06:20

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set