• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

Izvor: domacirecepti.net

30.11.2020

09:01

PARISKE ŠNICLE PO RECEPTU koji kruži GENERACIJAMA - ručak koji se BRZO PRAVI i svi ga vole! (FOTO)

Recepti

PARISKE ŠNICLE PO RECEPTU koji kruži GENERACIJAMA - ručak koji se BRZO PRAVI i svi ga vole! (FOTO)

Podeli vest

Pariske šnicle se pripremaju od telećeg mesa, tanko isečenog i izlupanog, bez soljenja kako bi ostale meke i sočne posle pečenja. Ukoliko nemate teletinu, može da se pravi i sa svinjskim i pilećim šniclama. Svinjske samo dobro izlupajte, da budu baš tanke, dok kod pilećeg belog mesa i ne mora.

Sastojci:

šnicle, koje god da odaberete, tanko isečene i izlupane
2-3 jaja
na 1 jaje idu 2 kašike mleka

meko brašno
so i biber

Foto: youtube/Bokina kuhinja

Priprema:

Šnicle iseći, izlupati, pa ubrusom utapkati višak vode.

Ulupati jaja, pa dobro posoliti jer se šnicle ne sole. Dodati i malo bibera po ukusu. Na kraju dodati mleko i dobro izmešati.

Zagrejati ulje za prženje na najjaču vatru pa pre nego što počnete sa pohovanjem smanjiti na nešto slabiju.

Uvaljati svaku šnicu prvo u brašno, sa svih strana pa u jaje sa mlekom. Podići šniclu, malo ocediti i spustiti u vrelo ulje. Pazite na jačinu vatre kako vam ne bi jaje brzo potamnelo okolo, a šnicla ostala unutra nepečena.

U posudu staviti nekoliko ubrusa pa ispohovane šnicle uspravno stavljati i odmah je poklopiti. Na taj način se meso dodatno od svoje vreline upari.

Poslužiti tople uz salatu, pirinač ili krompir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!
Live TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!

Prošle sedmice u popularnoj Informerovoj TV emisiji "Na merama" mogli ste, između ostalog, da vidite, kako biznismen iz Ratkova Branko Babić sa Draganom J. Vučićevićem dogovara kupovinu medija Junajted grupe, šta na pijaci pazari ministarka Milica Đurđević Stamenkovski, kakve turustičke aranžmane merka poslanica-blokaderka Biljana Đorđević, gde penzionerske dane provodi nekadašnji lider SPO-a Vuk Drašković…

05.12.2025

10:57

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set