• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: kuvajmo blogovski

13.02.2021

19:20

MASNA PIŠKOTA! Kolač koji će obožavati cela porodica!

Recepti

MASNA PIŠKOTA! Kolač koji će obožavati cela porodica!

Podeli vest

Ne treba vam vaga, ne trebaju vam nikakvi posebni sastojci. Varijanta pekmeza od šljiva može se zameniti nekim drugim, a sveže višnje možete zameniti nekim drugim voćem npr šljivama ili breskvama

Pripremićete ga jako brzo. Uživati možete i u toplom, a i sutradan, samo se potrudite da ga upakujete da se ne suši.

Dimenzije tepsije:

30x20cm ili prečnik 28cm

Napomena:

Kašike u sastojcima treba da budu na vrh pune, ne ni baš baš ravne, nego onako, normalno pune.

Sastojci:

20 kašika brašna
2 jajeta
1 kašičica soda bikarbone
17 kašika mleka
12 kašika šećera
15 kašika ulja
2 kašike prezli
kristal šećer za posipanje
2 uvrh pune kašike pekmeza od šljiva
1 pakovanje smrznutih višanja od 400 g

Foto: Printscreen (YouTube)

Umesto višanja možete staviti i breskve

Priprema:

Cela jaja  ne treba razdvajati belanca i žumanca) i šećer umutite mikserom, da bude penasto. Tome dodajte ulje, kašiku po kašiku, lagano mešajući žicom za mućenje. Nakon toga, dodajte i mleko, malo po malo.

Brašno i soda bikarbonu pomešajte u većoj posudi. Lagano brašnu dodajte masu od jaja, šećera, mleka i ulja. Izmešajte da bude jednolična masa. Dodajte i pekmez od šljiva, umešajte da se sjedini sa ostalom masom.

Operite višnje i rasecite na pola (izvadite košticu). Na višnje pospite 2 kašike prezle i izmešajte. Posipamo ih prezlom da baš ne propadnu na dno tepsije (a i ne smeta ukusu, naprotiv).

U tepsiju stavite papir za pečenje. Sipajte masu i poravnajte. Pospite višnjama, treba da pokriju celu površinu.

Konačno, preko višanja pospite kristal šećer, da dobijete pomalo hrskavu koricu.

Stavite kolač da se peče na 200°C oko 25 minuta, dok ne porumeni. Pre nego što ga izvadite, proverite da li čačkalica izlazi suva iz njega, ako ne, potrebno je peći još koji minut.

Kolač možete servirati još vruć, a jednako je ukusan i hladan, kako god, uživajte!

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set