• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: Jovanka Jevtić recepti.com/Informer.rs

22.04.2021

14:50

ZNATE LI KAKO SE PRAVI NAJBOLJI POSNI ĐUVEČ? Otvorite frižider i iskoristite svo POVRĆE koje je "zaboravljeno"!

Recepti

ZNATE LI KAKO SE PRAVI NAJBOLJI POSNI ĐUVEČ? Otvorite frižider i iskoristite svo POVRĆE koje je "zaboravljeno"!

Podeli vest

Hiljadu i jedan đuveč sam spremila. Mnogo različitih posnih đuveča. Prosto obožavam to šarenilo povrća u đuveču. Svaki put kada na red dođe đuveč ja nešto izmislim novo. Znate li kako se najlakše nešto izmišlja za đuveč? Otvorite frižider i pogledate!

Potrebno je:

  • 1 šolja graška
  • 2 veća krompira
  • 1 šolja pirinča
  • pola šolje sataraša
  • 1 paprika
  • 2 paradajza
  • po ukusu biber
  • po ukusu origano
  • po ukusu bosiljak
  • po ukusu majčina dušica
  • po ukusu beli luk
  • 1 kašičica karija
  • 1 kašičica ljute mlevene paprike
  • po ukusu soli

PRIPREMA:

Skuvati šolju graška i šolju boranije al dente. U drugoj šerpi skuvati 2 veća krompira i šolju pirinča. Sve procediti i promešati. Dodati pola tegle sataraša (crni luk, beli luk, biber, pradajz, paprika i začini isprženo na ulju).

Dodati još jednu papriku, dva paradajza i sledeće začine: biber, origano, bosiljak i majčinu dušicu. Naseckati još malo belog luka, dodati kašičicu karija, kašičicu ljute začinske mlevene paprike, kao i so po ukusu. Sve izručiti u vatrostalni pekač, naliti vodom i peći na 180 stepeni da se još ukrčka i zapeče malo odozgo.

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aca

pre 3 godine

Јело није посно за Васкршњи пост, јер има уља. За Божићни и друге блаже постове је посно.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set