• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: domacirecepti.net

30.04.2021

16:06

RECEPT ZA BINGO KOCKE! Fantastični kremasti kolač sa orasima!

Recepti

RECEPT ZA BINGO KOCKE! Fantastični kremasti kolač sa orasima!

Podeli vest

Bingo torta je pretočena u kolač i osvojila nas je na prvi pogled. Isprobajte i uverite se

Korica za pleh 32 x 23cm:

4 cela jaja
4 kašike šećera
4 kašike ulja

4 kašike mlevenih oraha
1 kašika kakaa
4 kašike brašna
5 g ili pola kesice praška za pecivo

Fil:

750 ml mleka
2 pudinga sa ukusom vanile
1 kašika brašna
150 g kristal šećera
250 g margarina ili maslaca
75 – 100 g čokolade
75 – 100 g mlevenog keksa
3 pakovanja (450 g jaffa keksa)
pettit keks za jedan red, oko 250 g
sok od pomorandže da se prelije kora i umače keks

Priprema:

Razmutiti puding od vanile, šećer i kašiku brašna sa malo hladnog mleka, a ostatak mleka staviti na srednju vatru da provri. Zakuvati puding, pa mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre, još malo promešati, pa staviti kesu ili foliju preko pudinga i ostaviti da se hladi.

Za koru uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.

Foto: printscreen/youtube/Bebina kuhinja

Ulupati maslac ili margarin, izmutiti puding pa mu dodati maslac i sve zajedno umutiti

Ulupati belanca sa šećerom, pa dodati žumanca i ulje i sve umutiti. Na kraju dodati orahe, brašno, kakao i prašak za pecivo i sve sjediniti. U obložen pleh 32 x 23 cm ili približnih dimenzija staviti papir za pečenje, pa izliti masu za koru. Staviti da se peče i rernu smanjiti na 180 stepeni. Peći oko 20 minuta zavisno od rerne. Pečenu koricu takođe ohladiti.

Ulupati maslac ili margarin, izmutiti puding pa mu dodati maslac i sve zajedno umutiti. Otopiti čokoladu.

Podeliti fil na 3 dela, pa u jedan dodati mleveni keks, u jedan otopljenu čokoladu i izmešati, a treći ostaje vanila.

Koricu isprskati sokom od pomorandže, premazati keks fil, umakati jaffa keks u sok, pa slagati naopako na fil, premazati čokoladnim kremom, umakati pettit keks u sok, pa slagati preko fila, odgore staviti vanila krem.

Preliti sve glazurom od 100 g čokolade i 3 kašike ulja koje smo na laganoj vatri ili u mikrotalasnoj otopili.

Ostaviti kolač sa se stegne.

Pre posluživanja 15 minuta izvaditi iz frižidera i ostaviti kako čokolada ne bi pucala pri sečenju, a može da se odgore stavi i šlag, pa nema tih problema.

Prijatno!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija