
printscreen You Tube Moja mala kuhinja
MEKANE KIFLICE BEZ KVASCA! Pecivo spremno za tili čas!
Ove kiflice su idealne kad nemate vremena za dizana testa jer čim ih zamesite, možete ih peći
Mekane su, sočne i ukusne bilo da ih punite pršutom, sirom, kulenom… ili ih ostavite prazne. Dodatna prednost je što dugo ostanu mekane pa ih možete pripremiti veče pre i jesti za doručak.



Sastojci:
500 grama glatkog belog brašna printscreen You Tube Moja mala kuhinja
3 kašičice praška za pecivo
250 grama svežeg sira
1 dcl mleka
1 dcl ulja
2 belanca
2 kašičice soli
žumance za premazivanje
Priprema:


Pomešati brašno, prašak za pecivo i so, dodati mleko, ulje, belanca i na kraju sveži sir pa umesite testo. Odmah rasporediti u 4 jufke i jednu po jednu razvaljati i seći u oblike trougla. Na širi deo trougla stavite punjenje po želji – šunku, sir, pančetu, pršutu, kulen, pa ih oblikujte u kiflice. Premažite žumancetom. S obzirom da je u samom testu već sir, možete ih ostaviti i prazne. Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite kiflice 25-30 minuta ili dok ne porumene.
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
stvarukusa.rs/informer.rs | Četvrtak, 10. 06. 2021.
-
stvarukusa.rs/informer.rs | Četvrtak, 10. 06. 2021.
-
stvarukusa.rs/informer.rs | Četvrtak, 10. 06. 2021.
-
kuvajmo lako | Sreda, 09. 06. 2021.
-
gurman tv | Sreda, 09. 06. 2021.
-
letina kuhinja | Sreda, 09. 06. 2021.