
printscreen/youtube/Gurman TV
NAJBRŽI RECEPT ZA ČOKOLADNU TORTU BEZ PEČENJA! Tražićete parče više! /VIDEO/
Fantastičan spoj ukusa koji miluje nepca
Recept za tortu koja čak i početnicima uspeva.



Sastojci:
200g keksa petit beure
Za fil:


300 ml mleka
55 g maslaca
55 g griza
25 g meda
Za glazuru:
200 ml slatke pavlake
160 g crne čokolade
Veličina kalupa 22 x 22 cm
printscreen/youtube/Gurman TV
Postupak:
Na dno kalupa poređajte jedan red keksa.
Mleko stavite da se zagreva, dodajte šećer i griz pa promešajte. Dodajte toj masi i med i puter pa ponovo promešajte. Ohladite 15 minuta. Dobijeni fil rasporedite preko keksa. Odozgo stavite još 1 red keksa pa stavite u frižider na 1 h.
Za glazuru zagrejte slatku pavlaku sa lomljenom čokoladom u mikrotalasnoj 2 minuta. Prelijte preko keksa, ponovo ohladite 1h i služite.
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
igy the cook | Subota, 12. 06. 2021.
-
stvarukusa.rs/informer.rs | Subota, 12. 06. 2021.
-
Gurman TV | Petak, 11. 06. 2021.
-
bakina kuhinja | Petak, 11. 06. 2021.
-
superžena.rs | Petak, 11. 06. 2021.