Neodoljiva FRITATA sa PEČURAKAMA, ŠUNKOM i MOCARELOM, prste da poližete! /Recept/

Shutterstock

18:26 Recepti 0

coolinarika.com/informer.rs | 18. 07. 2021.

Neodoljiva FRITATA sa PEČURAKAMA, ŠUNKOM i MOCARELOM, prste da poližete! /Recept/

Fritata je jelo poreklom iz Italije, a raširilo se na ostatak Evrope. Ovde se kombinuje povrće sa jajima na način koji podseća na klasičan omlet, ali se jelo obavezno zapeče u rerni


Sastojci:

6 jaja

80 ml mleka

crvena paprika

zelena paprika

3 struka mladog luka

100 g pečuraka

150 g mocarele

100 g kačkavalja

100 g šunke

so, biber

ulje

bosiljak

Shutterstock

Priprema:

U činiji umutite jaja s malo mleka i soli. Pečurke iseckjate na tanke listiće, mladi luk i papriku na kolutove, šunku i mocarelu na kockice, a kačkavalj izrendajte. Na zagrejanom ulju u tiganju propržite pola mladog luka i paprike, zatim stavite pečurke, preko njih sipajte jaje i mleko, pa preostalu papriku i luk i na kraju mocarelu, kačkavalj, šunku i bosiljak. Dok se fritata prži, zagrejte rernu na 180 stepeni, ali tako da radi samo gornji grejač. Ubacite fritatu u rernu i pecite oko pet minuta dok ne porumeni.

Prijatno!



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.