
bakina kuhinja
BAKLAVA SA PLAZMOM I BELOM ČOKOLADOM! Desert kojem nećete odoleti
Ukoliko ste ljubitelj baklave, onda ćete ovu obožavati jer se pravi sa plazmom i belom čokoladom
Potrebno je:



gotove kore bakina kuhinja
2 jaja
200 gr ml. plazme
100 gr ml. oraha
100 gr bele čokolade
50 ml maslinovog ulja
300 gr šećera
100 ml. vode
1/2 limuna
1 vanilin šećera
Priprema:
U šerpu sipati šećer dodati vodu. Naseći limun i neka vri oko 5 min. Ohladiti.


Izmešati plazmu i orahe pa u tu dodati umućena jaja i rastopljenu čokoladu.Rukama dobro izjednačiti.
Raširiti koru malo poprskati uljem i premazati četkicom. Na dno staviti po širini fil pa uviti u male rolmice. Redjati u podmazan pleh. Premazati uljem iseći na manje rolate.
Peći na 200 stepeni oko 40 min.. Pećenu baklavu preliti da upije.
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
stvarukusa.rs | Utorak, 17. 08. 2021.
-
Informer | Petak, 13. 08. 2021.
-
stvarukusa.rs | Nedelja, 08. 08. 2021.
-
stvarukusa.rs | Sreda, 04. 08. 2021.
-
Bakina kuhinja | Sreda, 28. 07. 2021.