TIRAMISU U ČAŠI! Neodoljiva poslastica

Shutterstock

08:15 Recepti 0

Informer | 15. 10. 2021.

TIRAMISU U ČAŠI! Neodoljiva poslastica

Navikli ste da jedete tiramisu iz tanjira? Vreme je da probate nešto novo


Sastojci:

20 piškota

četiri kašike skuvane espreso kafe
dve kašike ruma 
300 g krem-sira
100 g šećera u prahu
1 kašičica ekstrakta vanile
tri kašičice ruma
dve kašičice espresa
300 g slatke pavlake
Fil od čokolade:
60 g čokolade
60 g slatke pavlake
kakao

Pixabay

Tiramisu

Umutite krem-sir sa šećerom u prahu, pa dodajte vanilu, kafu i rum. Potom dodajte rashlađenu slatku pavlaku i mutite dok ne dobijete vazdušasti krem.

Za fil od čokolade usitnite čokoladu u posudici, pa je prelijte zagrejanom slatkom pavlakom i mešajte dok se čokolada potpuno ne otopi.

Pre nego što počnete da slažete kolač, pomešajte skuvanu espreso kafu i rum, pa u tu mešavinu umačite piškote.

Potom ih prepolovite i stavite na dno pripremljenih čaša. Na prvi red piškota stavite dve kašike fila od sira i slatke pavlake, pa malo rashlađenog sosa od čokolade. Stavite još jedan red piškota i fila, pa čaše stavite u frižider na bar dva sata. Pre služenja pospite kakaoom u prahu. 



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.