SPORO PEČENA SVEŽA SLANINA! Krckava, sočna, neodoljiva! /RECEPT/

Shutterstock

13:30 Recepti 0

Iće&Piće/Informer | 18. 10. 2021.

SPORO PEČENA SVEŽA SLANINA! Krckava, sočna, neodoljiva! /RECEPT/

Kad kažemo sveža slanina, mislimo na sveže, nesušeno i nedimljeno masno meso svinje. Napomena uz ovaj recept: potrebno je malo više vremena za mariniranje i pečenje mesa, da biste dobili stvarno dobar rezultat


Sastojci: 

dva kilograma sveže slanine (potrbušine) u komadu
veza mladog luka
dva čena belog luka
čili papričica
kašika smeđeg šećera
kašika mešavine kineskih začina
malo cimeta
malo muskatnog oraha
65 ml soka od limuna
kašika ulja
so, biber, origano

Shutterstock

Priprema: 

U blender staviti mladi luk isečen na komade, cele čenove belog luka, čili papričicu, šećer, kineske začine, cimet, muskatni orah, so, biber, origano i sok od limuna. Dobro izmiksati. Meso oprati i prosušiti ubrusom, stranu sa kožom oštrim nožem unakrsno zarezati, pa dobro natrljati pripremljenom začinskom smesom. Ostaviti u frižideru da se marinira preko noći. Sutradan prebaciti na pleh sa kožom nadole, prekriti folijom, te peći u rerni zagrejanoj na 150 stepeni 90 minuta. Skloniti foliju, okrenuti i peći još 60 minuta. Pojačati na 220 stepeni i peći još 25 minuta.

Prijatno!



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.