Posna TOSKANSKA ČORBA sa PASULJEM i BUNDEVOM! Ukusna i zasitna! (RECEPT)

Shutterstock

15:01 >> 15:02 Recepti 0

ićeipiće/informer.rs | 29. 11. 2021.

Posna TOSKANSKA ČORBA sa PASULJEM i BUNDEVOM! Ukusna i zasitna! (RECEPT)

Na koliko različitih načina pripremate pasulj? Ovo je jedan od načina da upravo pripremite nešto drugačije i iznenadite ukućane... Uživajte!


Sastojci: 

kašika ulja
manja muskatna bundeva
glavica crnog luka
dva čena belog luka
kašika margarina
ruzmarin, origano
malo majčine dušice
manji limun
četiri šolje bistre supe od povrća
400 g belog pasulja iz konzerve
šolja i po kelja
so, biber

Shutterstock

Priprema:

U šerpi na zagrejanom ulju propržiti bundevu isečenu na kockice, pa ocediti i staviti na toplo. Potom ubaciti iseckan crni luk, mešati dok ne omekša, dodati izgnječeni beli luk i pržiti još minut. Vratiti bundevu, dodati maslac, origano, ruzmarin i majčinu dušicu, promešati i preliti supom i sokom od limuna. Kad proključa, smanjiti vatru i krčkati 15 minuta. Umešati oceđen pasulj i kelj, mešati dva-tri minuta, pa poslužiti dok je toplo.

Prijatno!



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.