
Shutterstock
NAJZDRAVIJI DORUČAK sa MALO KALORIJA! Napravite PALENTU uz jedan sastojak daje TOTALNO DRUGAČIJI ukus!
Palenta sa pečurkama su odlična ideja za branč ili kasni doručak. Savršen obrok koji se lako i brzo priprema... Uživajte!
Sastojci:



160 g crnog luka Shutterstock
400 g pečuraka
200 g palente
malo maslaca
tri čena belog luka
kašika paradajz-pirea
50 ml belog vina
svež list peršuna
parmezan, bosiljak
so, biber
Priprema:
Palentu skuvati u posoljenoj ključaloj vodi, prema uputstvu s pakovanja. Kad je palenta gotova, premestiti je u adekvatnu posudu i ostaviti da se malo prohladi. U međuvremenu u tiganju na malo zagrejanog maslaca propržiti sitno seckani crni luk, dodati izgnječeni beli luk, pa kad omekšaju, ubaciti pečurke iseckane na listiće. Dinstati desetak minuta, umešati pire od paradajza, posoliti, pobiberiti, začiniti peršunom i bosiljkom, pa zaliti vinom i krčkati dok višak tečnosti ne ispari. Gotove pečurke staviti preko palente, odozgo posuti izrendanim parmezanom i odmah poslužiti.


Prijatno!
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
soibiberblog.com/informer.rs | Nedelja, 09. 01. 2022.
-
Iće&piće | Nedelja, 09. 01. 2022.