• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.01.2022

21:00

ČUDO OD ČOKOLADE! Tvrdimo - Ovo je NAJBOLJI čokoladni kolač IKADA!

Shutterstock

Recepti

ČUDO OD ČOKOLADE! Tvrdimo - Ovo je NAJBOLJI čokoladni kolač IKADA!

Podeli vest

I slavna kuvarica Najdžela Loson ima svoje tužne trenutke. Tada sprema ovaj kolač-tortu koja popravlja raspoloženje još dok se muti fil... Uživajte!

Sastojci:

Za kore:

400 g brašna 
350 g žutog šećera 
50 g kakaoa 
2 kašičice praška za pecivo 
kašičica sode bikarbone 
pola kašičice soli
3 jajeta 
150 g pavlake 
kašičica ekstrakta od vanile 
175 g neslanog putera – istopljenog, pa ohlađenog 
125 ml ulja 
300 ml hladne vode

Za glazuru:

175 g tamne čokolade, sa najmanje 70 odsto kakaoa 
250 g nesoljenog putera, razmekšalog 
275 g šećera u prahu 
kašičica ekstrakta od vanile 

Foto: Shutterstock

Jednostavna, a preukusna

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Puterom namažite kalup za tortu. U velikoj posudi pomešajte brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. U drugoj posudi umutite jaja, pavlaku i vanilu. Mikserom u trećoj posudi umutite rastopljeni maslac i ulje. Sjedninite sa sastojcima iz prve posude, mešajući mikserom - najmanjom brzinom. Dodajte sastojke iz druge posude, i mešajte dok se sve ne sjedni, pa potom sipajte u pleh. Pecite kolač 50-55 minuta. Ohladite.

Čokoladu za glazuru istopite u mikrotalasnoj pećnici ili na ringli. U drugoj posudi umutite puter dok ne bude mekan i kremast, a zatim dodajte šećer u prahu (koji ste prethodno prosejali), pa mešajte sve dok masa ne postane "paperjasta". Zatim nežno dodajte vanilu i čokoladu, i mešajte dok masa ne bude sjajna i glatka. Rasecite ohlađeni kolač i nafilujte sa oko četvrtinom glazure, a ostatak plastičnom lopaticom rasporedite po vrhu i obodima kolača-torte. Ohladite i poslužite.

Uživajte!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija