• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Bakina kuhinja

17.02.2022

10:07

PUNJENE PAPRIKE ZA POČETNIKE! Ručak za čitavu porodicu (VIDEO)

bakina kuhinja

Recepti

PUNJENE PAPRIKE ZA POČETNIKE! Ručak za čitavu porodicu (VIDEO)

Podeli vest

Čak iako nikada niste pravili punjene paprike, ovaj recept će vam pomoći da vam uspeju iz prve

Potrebno je:

1 veza mladog luka

200 gr   pirinca
1 manji krompir
2 srednje šargarepe
ulje, biber so
4 čena belog luka
1 kašičica ml. crvene paprike
2 ml. kuvanog paradajza
paprike sveže ili smrznute
1 paradajz za zatvaranje paprike ili listovi krompira
200 ml kuvanog paradajza
100 ml vode

Foto: bakina kuhinja

Punjene paprike

Priprema:

Iseckati sitno luk, šargarepu, i krompir. Pirinač dobro oprati. Luk i šargarepu propržiti na ulju, dodati opran pirinač i seckan krompir. Zatim dodajte so biber i beli lik seckan, papriku mlevenu, seckan peršunov list po želji izmešati i puniti kakrike.
 
Poklopiti listovima krompira ili paradajza. Ređati u podmazan pleh. Sipati kuvan paradajz i premazati uljem paprike. Peći  na 250 stepeni.


Pokriti sa folijom bar 30 minuta pa otkriti da se paprike zapeku.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija