PASTA sa GORGONZOLOM i ORASIMA! Lagana i brza večera!

Shutterstock

19:27 Recepti 0

Iće&piće | 21. 02. 2022.

PASTA sa GORGONZOLOM i ORASIMA! Lagana i brza večera!

Recept sa severa Italije koji će oduševiti pre svega ljubitelje testenine, kao i ostale zaljubljenike u sir i orahe. Pastu poslužite uz lagani Rosè i tihu ambijentalnu muziku i... uživajte!

Sastojci: 

400 g testenine po izboru
glavica crnog luka
dve kašike maslinovog ulja
čen belog luka
šolja izmrvljene gorgonzole
dve kašike balzamika
šaka oraha
so, biber

Shutterstock

Specijalitet za pamćenje, pasta sa gorgonzolom i orasima

Priprema: 

Testeninu skuvati u slanoj, ključaloj vodi, prema uputstvu sa pakovanja. U međuvremenu u većem tiganju zagrejati ulje na umerenoj vatri, te pržiti sitno seckan luk 15-20 minuta uz neprekidno mešanje. Dodati izgnječen beli luk i pržiti još dva minuta. Skloniti sa ringle, dodati oceđenu testeninu, gorgonzolu, balzamiko i iseckane orahe, sve dobro sjediniti, pa poslužiti.

Prijatno!


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.