
Shutterstock
PASTA sa GORGONZOLOM i ORASIMA! Lagana i brza večera!
Recept sa severa Italije koji će oduševiti pre svega ljubitelje testenine, kao i ostale zaljubljenike u sir i orahe. Pastu poslužite uz lagani Rosè i tihu ambijentalnu muziku i... uživajte!
Sastojci:
400 g testenine po izboru Shutterstock
glavica crnog luka
dve kašike maslinovog ulja
čen belog luka
šolja izmrvljene gorgonzole
dve kašike balzamika
šaka oraha
so, biber
Priprema:
Testeninu skuvati u slanoj, ključaloj vodi, prema uputstvu sa pakovanja. U međuvremenu u većem tiganju zagrejati ulje na umerenoj vatri, te pržiti sitno seckan luk 15-20 minuta uz neprekidno mešanje. Dodati izgnječen beli luk i pržiti još dva minuta. Skloniti sa ringle, dodati oceđenu testeninu, gorgonzolu, balzamiko i iseckane orahe, sve dobro sjediniti, pa poslužiti.


Prijatno!
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
Iće&piće | Nedelja, 20. 02. 2022.
-
Iće&piće | Nedelja, 20. 02. 2022.
-
Iće&piće | Ponedeljak, 21. 02. 2022.
-
slatka domaćica/informer.rs | Nedelja, 20. 02. 2022.