• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.02.2022

19:48

PIRE OD TIKVICA! Niskokalorična večera!

Recepti

PIRE OD TIKVICA! Niskokalorična večera!

Podeli vest

Napravite ukusni pire od tikvica kao večeru za celu porodicu

Brzo se priprema, sastojci nisu skupi, a ukus je fantastičan zahvaljujući mirođiji i kačkavalju koji mu daje i posebnu kremastu strukturu.

Sastojci:

1 kg tikvica
100 g kačkavalja
veza mirođije
so, biber
malo ulja

Foto: Shutterstock

Tikvice su glavni sastojak

Priprema:

Oljuštite tikvice, pa ih isecite na šire kolutove. U tiganj sipajte malo ulja, 100 mililitara vode, pa dodajte tikvice, poklopite tiganj i ostavite tikvice da se bare najduže 10 minuta na srednje jakoj vatri. Potom odlijte višak vode, preručite tikvice u drugu posudu, dodajte im sitno iseckanu mirođiju, so i biber, pa ih izgnječite viljuškom ili izmiksajte štapnim mikserom. izrendajte kačkavalj, pa ga dodajte u tikvice, dobro promešajte pire i služite dok je topao.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija