• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.02.2022

22:17

UKUSNE PIROŠKE! Fantastična večera za decu!

Recepti

UKUSNE PIROŠKE! Fantastična večera za decu!

Podeli vest

Predlažemo da isprobate ukusne piroške punjene šunkom i kačkavaljem

Možete ih praviti za doručak ili večeru, idealno je poslužiti ih uz šolju jogurta ili kiselog mleka.

Sastojci:

Za testo:

500 g brašna
1 kesica suvog kvasca
1 jaje
250 ml mleka
1 kašičica soli
1 kašičica šećera

Foto: youtube/Kuvajmo lako

Piroške

Za punjenje:

3 kašike pavlake
3 kašike kečapa
100 g kačkavalja
100 g šunke

Priprema:

U toplo mleko stavite šećer i kvasac i ostavite da nadođe. U činiju pomešajte jaje, so, kvasac i brašno, pa zamesite testo. Testo treba da bude glatko i da se odvoji od posude. Ostavite ga na toplom mestu da "odmori" oko 15 minuta. Potom ga premesite i razvucite u pravugaonik. Podelite na manje jednake pravougaonike, a trebalo bi da ih bude 10. Na svaki deo nanesite malo pavlake, kečapa, pa staviti narendani kačkavalj i šunku. Zatvorite pirošku, da fil tokom prženja ne bi iscureo. Ulje zagrejte, pa piroške pržite na umerenoj temepraturi dok ne porumene. Stavite ih na ubrus kako bi se ocedile od viška ulja i služite tople.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija