• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: Iće&piće

07.03.2022

16:26 >> 16:36

PIKANTNI MAĐARSKI GULAŠ! Samo za PRAVE GURMANE!

Shutterstock

Recepti

PIKANTNI MAĐARSKI GULAŠ! Samo za PRAVE GURMANE!

Podeli vest

Mađarski gulaš je za mnoge najukusniji među jelima ove vrste, kralj među gulašima... Uživajte!

Sastojci: 

800 g junetine
pola kašičice mlevenog kumina
limun

tri glavice crnog luka
dve kašike paradajz pirea
150 g korena celera
700 ml bistre supe
maslinovo ulje
tri čena belog luka
kašičica ljute mlevene paprike
kašika sirćeta
150 g šargarepe
so, biber, začini

Foto: Shutterstock

Mađarski gulaš sa junetinom

Priprema: 

Meso oprati, prosušiti, očistiti od žilica i viška masnoće, pa iseći na kocke veličine zalogaja. Posoliti, pobiberiti, začiniti kuminom, majčinom dušicom, korom limuna i začinima po izboru, pa ostaviti da malo odstoji.

U većoj šerpi zagrejati ulje, te kratko propržiti iseckan crni i beli luk. Umešati mlevenu papriku i koncentrat paradajza, promešati, pa ubaciti meso i pržiti dok ne ispari višak tečnosti. Dodati šargarepu i celer, naliti supom, dodati sirće i peršun, pa poklopiti i krčkati na laganoj vatri još 90 minuta.

Prijatno!

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vegeta

pre 2 godine

Dve stvari mi ovde ne deluju autenticno. Cisto sumnjam da Madjari tradicionalno koriste maslinovo ulje. Mozda je to sada i kod njih manir ali svakako nije u tradiciji za gulas. Takodje paradajz se po pravilu dodaje jelu pri kraju kada je sve vec mekano jer ima tendenciju da ocvrsne meso pa ako bismo ga dodali na pocetku to bi produzilo vreme pripreme gulasa.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set