• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/coolinarika

07.03.2022

22:00

BAKIN KOLAČ SA JABUKAMA! Recept koji se ne propušta!

Shutterstock

Recepti

BAKIN KOLAČ SA JABUKAMA! Recept koji se ne propušta!

Podeli vest

Ovo je ultimativni izvrnuti kolač sa jabukama starinskog tipa. Testo je univerzalno, tako da možete da ubacite bilo koje voće i dobijete voćni kolač... Uživajte!

Sastojci:

100 g brašna

75 g šećera

75 ml mleka

75 ml ulja

kašičica praška za pecivo

kašičica cimeta

vanilin-šećer

jaje

narendana jabuka plus 3 jabuke

30 g maslaca

30 g šećera

Foto: Shutterstock

Bakin kolač sa jabukama

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kalup za pečenje obložite papirom i na dno stavite komadić maslaca. Kalup stavite u rernu na minut-dva da se maslac rastopi. Za to vreme oljuštite 3 jabuke i isecite ih na osmine. Izvadite kalup, pospite 2 kašike šećera preko maslaca i rasporedite kriške jabuka. Vratite u rernu i pecite 10-15 minuta da se šećer lepo karamelizuje. Izmešajte brašno, šećer, vanilin-šećer, prašak za pecivo i cimet. Dodajte mleko, ulje, narendanu jabuku i jedno jaje. Izvadite kalup i preko jabuka sipajte pripremljenu smesu. Vratite u rernu da se peče još 25-30 minuta. Izvadite kolač iz rerne, sačekajte pet minuta da se malo prohladi, poklopite nekim većim tanjirom i brzo okrenite.

Uživajte!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija