
Shutterstock
KEKS TORTA SA KARAMEL KREMOM! Slatki predah uz kaficu!
Ne treba vam povod da biste prirpemili ovu raskošnu tortu, niti izvinjenje da je pojedete celu. Ako volite keks torte i ukus karamela, ostaje vam samo da uživate uz kaficu ili bez nje...
Sastojci:



700-800 g keksa
200 ml mleka
400 g šećera
četiri kašike vode
400 ml slatke pavlake
40 g maslaca
na vrh noža soli
Za glazuru:
100 g čokolade za kuvanje


dve kašike slatke pavlake

Shutterstock
Priprema:
U šerpi sa debljim dnom zagrevati vodu i šećer uz često mešanje, dok se šećer ne karamelizuje. Kad promeni boju, skloniti sa vatre, dodati maslac, promešati, pa vratiti na ringlu. Potom sipati zagrejanu slatku pavlaku i mrvicu soli, promešati i kuvati na umerenoj temperaturi pet minuta. U međuvremenu keks natopiti u mleku, pa složiti prvi sloj u kalupu. Premazati trećinom krema, pa prekriti drugim slojem keksa. Postupak ponavljati dok ima materijala. Završiti keksom, te preliti glazurom od otopljene čokolade, maslaca i slatke pavlake. Ostaviti u frižideru da se ohladi i stegne, iseći na kocke, pa poslužiti.
Prijatno!
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
ljubav&zdravlje/coolinarika | Nedelja, 08. 05. 2022.
-
Iće&piće | Ponedeljak, 25. 04. 2022.
-
Iće&piće | Utorak, 26. 04. 2022.