• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.06.2022

19:55

DOMAĆE SLATKO OD KUPINA! Topi se u ustima!

Recepti

DOMAĆE SLATKO OD KUPINA! Topi se u ustima!

Podeli vest

Domaće slatko od kupina se obično služi kada dođu gosti, a njegovom ukusu niko neće odoleti

Ovo slatko se priprema kraće od skoro svih drugih, potrebno je između 45 minuta kuvanja i sat vremena. 

Sastojci:

2 kg kupina

2,5 kg šećera
300 ml vode

Foto: Pixabay

Kupine

Priprema:

U veliki lonac stavite šećer i vodu, pa kuvajte šećer dok se ne ušpinuje. Tek onda dodajte kupine i pažljivo ih rasporedite, sve vreme pazeći da ih ne oštetite rukama. Kuvajte neko vreme oko 10 minuta dok kupine malo ne omekšaju, a onda pojačajte vatru. Znaćete da nigde niste pogrešili kad vidite da ne na vrhu počela da se pojavljuje pena. Tu penu obavezno skupite kašikom. Nemojte dozvoliti da završi u slatkom, jer ako bude te pene u tegli, odnosno vazduha, time će slatko trajati znatno kraće. U toku kuvanja kupine nikako nemojte mešati varjačom, nego samo blago protresete šerpu kako biste sprečili da kupine previše omeknu.

Sledeći korak je samo da kuvate dok slatko ne bude idealne gustine. Ovo možete lako proveriti tako što ćete uzeti malo slatka i ostaviti na tacnici da se malo ohladi. Ako primećujete da je retko, potrebno je da kuvate još desetak minuta. Sklonite slatko sa šporeta, uzmite pamučnu krpu koju ste prethodno potopili u vodu i procedili. Stavite je preko lonca i dobro je uvijte u ručke, kako biste sprečili da ulazi vazduh. Ostavite slatko da odstoji tokom noći i da se sasvim ohladi. Sutradan slatko prespite u sterislisane tegle, dobro zatvorite i okrenite tegle naopako. Ovako napravljeno slatko će trajati par meseci. Držite ga na hladnom i tamnom mestu, a kada ga otvorite čuvajte ga u frižideru.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17