
Printscreen You Tube Kruton - baton.
TORTA NEBIČNOG IMENA! Od jednostavnih sastojaka napravite tortu MRAVINJAK - vrhuska poslastica (VIDEO)
U Rusiji šezdesetih i sedamdesetih godina napravljena je torta "mravinjak" koja ima neobičan naziv, ali i izgled. Ipak, neka vas izgled ne zavara jer je ukusna i jednostavno se pravi
Sastojci:
Za testo:



2 jajeta
140 g šećera
70 g maslaca
50 ml mleka
450 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice soli
mleveni lešnici (po želji)
Za fil:
380 g kuvano kondenzovanog mleka Printscreen You Tube Kruton - baton.
150 g maslaca
Za čokoladnu glazuru:
50 g čokolade


Priprema:
Umutite šećer, mleko, so i jaja, a onda dodajte prašak za pecivo i istopljeni puter. Sve to pomešajte, pa dodajte brašno.
Podelite na dva dela, stavite u kesu, a onda u zamrzivač da odstoji 2 sata.
Testo izrendajte i stavite u posudu sa brašnom i promešajte rukama. Zatim sipajte mrvice testa u sito i dobro protresite da višak brašna nestane. Stavite na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
Usitnite testo , a za to vreme kondenzovano mleko mleko istopite sa puterom i dodajte u izlomljeno testo, pa promešajte.
Možete da dodate i lešnike i promešate.
Sipajte u činiju za salatu obloženu providnom folijom i poravnajte. Zatvorite providnom folijom i stavite u frižider 1-2 sata.
Otopite čokoladu i slatku pavlaku kako biste ukrasili svoju poslasticu.
BONUS VIDEO:
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
informer.rs | Četvrtak, 07. 07. 2022.
-
Bakina kuhinja | Utorak, 05. 07. 2022.
-
informer.rs | Četvrtak, 30. 06. 2022.