KREMASTA POSLASTICA SA KAJSIJAMA! Čizkejk je savršen LETNJI desert (VIDEO)

Printscreen You Tube Best food here

13:07 Recepti 0

informer.rs | 02. 08. 2022.

KREMASTA POSLASTICA SA KAJSIJAMA! Čizkejk je savršen LETNJI desert (VIDEO)

Navikli smo da jedemo čizkejk koji se pravi od šumskog voća, a mi vam predlažemo da probate ovaj sa kajsijama. Lagan i ukusan, postaće vam omiljena letnja poslastica

Sastojci:

200 g kajsija

80 g šećera
100 ml vode
9 g želatina
150 g mlevenog keksa
80 g putera
250 g rikote ili drugog mekog svežeg sira
80 g šećera u prahu
250 ml slatke pavlake

Printscreen You Tube Best food here

Čizkejk

Priprema:

Uzmite kajsije, očistite ih od koštica i iseckajte sitnije. Stavite u šerpicu sa šećerom i 70 ml vode i krčkajte dok se šećer ne otopi. Dodajte i 3 g želatina. Nakon ključanja kuvajte još 5 minuta. Ovo treba da se hladi oko 20 minuta.

Želatin potopite u vodu i čekajte da nabubri. Mleveni keks pomešajte sa otopljenim puterom i smesu utisnite na dno kalupa sa obručem. 

Dok pripremate ostatak čizkejka stavite smesu u frižider.

Umutite slatku pavlaku, šećer u prahu i sveži sir, pa dodajte želatin.

Umutite smesu, pa je stavite preko keksa. U frižideru treba da se hladi još pola sata. Nakon toga stavite sloj od kajsija, a onda vratite još malo da odstoji u frižideru.

BONUS VIDEO:



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.