KIFLICE sa BOROVNICAMA, grožđem i ČOKOLADOM! Istopiće vam se u ustima!

Shutterstock

09:00 Recepti 0

iće&piće | 16. 08. 2022.

KIFLICE sa BOROVNICAMA, grožđem i ČOKOLADOM! Istopiće vam se u ustima!

Ukoliko ste ljubitelj peciva od lisnatog testa, ali i voća i čokolade, onda ste na pravom mestu. Ova kombinacija je toliko fantastična, da prosto morate da je probate... Uživajte!

Sastojci:

šolja i po šećera
dve šolje borovnica
šolja crnog grožđa bez semenki
140 g čokolade
sok i kora limuna
vanilin-šećer
dva bloka lisnatog testa
šećer u prahu

Shutterstock

Kiflice sa borovnicama, grožđem i čokoladom

Priprema:

U šerpi pomešati šećer, borovnice i grožđe, te kuvati na umerenoj vatri uz mešanje desetak minuta. Procediti kroz cediljku, vratiti na vatru, dodati izlomljenu čokoladu, vanilin-šećer, sok i rendanu koru limuna, pa mešati dok se ne dobije gušća smesa. Skloniti sa vatre i ohladiti. Lisnato testo oklagijom razvaljati na krug, iseći na trouglove, pa svaki filovati i urolati u kiflicu. Ređati na pleh obložen papirom za pečenje i peći u rerni na 200 stepeni dok kiflice ne porumene. Posuti šećerom u prahu i poslužiti.

Uživajte!


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.