PRŽENE TIKVICE! Ukusnije od mesa, a možete da ih spremate u SLATKOJ i SLANOJ varijanti (VIDEO)

bakina kuhinja

09:39 Recepti 0

Bakina kuhinja | 18. 08. 2022.

PRŽENE TIKVICE! Ukusnije od mesa, a možete da ih spremate u SLATKOJ i SLANOJ varijanti (VIDEO)

Iskoristite sezonu tikvica da napravite ukusan obrok, koji može da bude u slatkoj i slanoj varijanti. Na vama je da izaberete šta više volite

Potrebno je:

1 veća tikvica

200 gr kisele pavlake
1 kašika majoneza
100 ml jogurta
100 gr. kornifleksa
2-3 jaja
soli ulje

Za slatki deo:

 2 -3 veće zrelije breskve

šećer u prahu

bakina kuhinja

Tikvice

Priprema:

Tikvice oguliti, a ako su mlade nije potrebno i iseći na tanje listiće.


Posoliti, pa ostaviti da odstoji 10 minuta. Ocediti vodu. Umutiti pavlaku majonez i jogurt. Dodati malo mlevene paprike

Jaja takođe umutiti. Oceđene tikvice provući kroz pavlaku, izmrvljen kornifleks i jaja. 

Pržiti u ulju ili ređati u pleh i peće u rerni na 200 stepeni C oko 40 min. 

bonus video:

 


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.