BOLJE NEGO U RESTORANU! Ćuretina sa grožđem i crnim vinom je pravi SPECIJALITET!

Shutterstock

12:38 Recepti 0

Iće i piće | 26. 09. 2022.

BOLJE NEGO U RESTORANU! Ćuretina sa grožđem i crnim vinom je pravi SPECIJALITET!

Nema sumnje da ćete ovim ručkom, koji se pritom i brzo pravi, oduševiti sve ukućane. Malo dinstanja, začina, dodatka vina i uživaćete u svakom zalogaju

Ukoliko želite malo da eksperimentišete sa ukusima, a opet probate odlično jelo, sigurni smo da će ova ćuretina sa grožđem biti pravi izbor za vas:

SASTOJCI:

  • ćureći karabatak
  • dva manja grozda (crno)
  • dve glavice luka
  • kašičica soli
  • pola kašičice bibera
  • čaša crnog vina
  • pola kašičice majčine dušice
  • tri kašike maslinovog ulja

PRIPREMA:

Iseckati luk i prodinstati na ulju, pa dodati na komade isečeno meso i pržiti zajedno desetak minuta. Dodati pola čaše vina i nastaviti dinstanje još 15 minuta. Začiniti solju i biberom, dodati oprana zrna grožđa i ostatak vina i ostaviti na vatri da se sastojci sjedine. Na kraju posuti majčinom dušicom. Služiti uz bareni pirinač ili krompir pire.

BONUS VIDEO:



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.