
Shutterstock
BOLJE NEGO U RESTORANU! Ćuretina sa grožđem i crnim vinom je pravi SPECIJALITET!
Nema sumnje da ćete ovim ručkom, koji se pritom i brzo pravi, oduševiti sve ukućane. Malo dinstanja, začina, dodatka vina i uživaćete u svakom zalogaju
Ukoliko želite malo da eksperimentišete sa ukusima, a opet probate odlično jelo, sigurni smo da će ova ćuretina sa grožđem biti pravi izbor za vas:



SASTOJCI:
- ćureći karabatak
- dva manja grozda (crno)
- dve glavice luka
- kašičica soli
- pola kašičice bibera
- čaša crnog vina
- pola kašičice majčine dušice
- tri kašike maslinovog ulja
PRIPREMA:
Iseckati luk i prodinstati na ulju, pa dodati na komade isečeno meso i pržiti zajedno desetak minuta. Dodati pola čaše vina i nastaviti dinstanje još 15 minuta. Začiniti solju i biberom, dodati oprana zrna grožđa i ostatak vina i ostaviti na vatri da se sastojci sjedine. Na kraju posuti majčinom dušicom. Služiti uz bareni pirinač ili krompir pire.
BONUS VIDEO:


Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
Iće i piće | Nedelja, 25. 09. 2022.
-
informer.rs | Subota, 24. 09. 2022.
-
Bakina kuhinja | Subota, 24. 09. 2022.