
Shutterstock
STROGANOV PILETINA s CELEROM! Ruski klasik na malo drugačiji način!
Slavni biftek Stroganov, raskošno jelo predrevolucionarne Rusije, je tokom 20. veka doživelo mnoge adaptacije diljem sveta, a ovo je jedna od njih... Uživajte!
Sastojci:



500 g pilećeg mesa Shutterstock
dva korena celera
300 g šampinjona
dve tikvice
dve glavice crnog luka
tri čena belog luka
100 ml pavlake za kuvanje
tri kašike ulja
kašika začinskog bilja
so, biber
prstohvat mirođije
Priprema:
Šampinjone oprati i iseći na listiće, a crni luk na rebarca. Celer i tikvice očistiti i iseći na kocke kao i piletinu. Na ulju propržiti crni luk dok ne dobije staklast izgled. Dodati usitnjen beli luk i meso i naliti s malo vode da se dinsta. Kad se mirisi sjedine, dodati i celer. Dinstati na laganoj vatri oko pola sata, pa ubaciti iseckane šampinjone i tikvice. Umesto mešanja protresti šerpu. Začiniti po ukusu i sipati pavlaku za kuvanje. Neka se krčka još pet minuta na tihoj vatri. Služiti uz bareni pirinač.


Prijatno!
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
Iće i piće | Nedelja, 25. 09. 2022.
-
Iće&piće | Nedelja, 25. 09. 2022.
-
Iće i piće | Nedelja, 25. 09. 2022.
-
informer.rs | Subota, 24. 09. 2022.