• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Bakina kuhinja

27.10.2022

09:00

KOLAČ KOJI SE PRAVI OD SAMO DVA JAJA! Ukusna poslastica koja ne košta mnogo (VIDEO)

bakina kuhinja

Recepti

KOLAČ KOJI SE PRAVI OD SAMO DVA JAJA! Ukusna poslastica koja ne košta mnogo (VIDEO)

Podeli vest

Kolač sa kakaom koji se pravi od samo dva jaja je idealna poslastica ako želite da pojedete nešto slatko, a ne potrošite mnogo novca

Potrebno je:

2 jaja

12 kašika šećera
12 kašika mleka
3 kašike ulja
2 kašike kakaa
14 kašika brašna
1 prašak za pecivo


Preliv:

700 ml mleka
4 kašike šećera + 1 vanilin šećer
200 gr čokolade
200-250 gr maslaca ili margarina
200 gr ml. oraha
po želji malo ruma
2 kašike kakaa

Foto: bakina kuhinja

Kolač

Priprema:

Umutiti mikserom jaja sa šećerom, pa dodati mleko, ulje i brašno, kakao prašak za  pecivo prosejano i sve izjednačiti. Pleh premazati uljem i posuti brašnom i sipati testo i izravnati. Peći na 200 stepeni 25 minuta. Ohladiti biskvit, pa ga izvaditi i preseći na pola da se hladi. 

U mleko staviti šečer, vanilu čokoladu i maslac,  kao i dve kašike kakaa izmešane sa mlakom vodom. Ostaviti da vri na tihoj vatri 15 minuta, pa dodati mlevene orahe i po želji rum. 

Foto: bakina kuhinja



Malo prohladiti. Jedan deo biskvita ostaviti u plehu tako da sečeni deo bude odozgo. 

Sipati pola fila malo protrestipa staviti drugi deo takodje sa sečenin delom odozgo. Sipati ostatak čokolade. 

Možete posuti seckanim orasima ili šlagom kad se potpuno ohladi.

bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija