PEČENI KARABATACI sa POMORANDŽOM! Sočno i ukusno!

Shutterstock

10:00 Recepti 0

iće&piće | 21. 11. 2022.

PEČENI KARABATACI sa POMORANDŽOM! Sočno i ukusno!

Ukoliko ste ljubitelj mesa, preporučujemo vam da napravite karabatake sa dodatkom pomorandže

SASTOJCI:


maslinovo ulje
šest bataka sa karabatacima
dve pomorandže
kašičica mlevene paprike
četiri čena belog luka
komadić đumbira
kašičica meda
so, biber

Shutterstock

Karabataci


PRIPREMA:


Pomešati sok i rendanu koru jedne pomorandže, maslinovo ulje, rendani đumbir, izgnječeni beli luk, so, biber i mlevenu papriku.

Meso oprati i prosušiti, staviti u posudu, preliti marinadom i promešati. Staviti u frižider da prenoći.

Sutradan piletinu ocediti, poređati na podmazan pleh, preliti sa malo meda, dodati preostalu pomorandžu isečenu na kolutove, pa peći u rerni na 200 stepeni 45 minuta uz povremeno okretanje.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.