
Shutterstock
PEČENI KARABATACI sa POMORANDŽOM! Sočno i ukusno!
Ukoliko ste ljubitelj mesa, preporučujemo vam da napravite karabatake sa dodatkom pomorandže
SASTOJCI:



šest bataka sa karabatacima
dve pomorandže
kašičica mlevene paprike
četiri čena belog luka
komadić đumbira
kašičica meda
so, biber

Shutterstock
PRIPREMA:
Pomešati sok i rendanu koru jedne pomorandže, maslinovo ulje, rendani đumbir, izgnječeni beli luk, so, biber i mlevenu papriku.
Meso oprati i prosušiti, staviti u posudu, preliti marinadom i promešati. Staviti u frižider da prenoći.
Sutradan piletinu ocediti, poređati na podmazan pleh, preliti sa malo meda, dodati preostalu pomorandžu isečenu na kolutove, pa peći u rerni na 200 stepeni 45 minuta uz povremeno okretanje.


Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
Informer.rs/J.G. | Nedelja, 20. 11. 2022.